Vanlı esnaf: ‘Önceden tüp sırası vardı’ diyorlar; şimdi vatandaş ekmek sırasına düşmüş

Vanlı esnaf: ‘Önceden tüp sırası vardı’ diyorlar; şimdi vatandaş ekmek sırasına düşmüş
Van'da kasaplık yapan bir esnaf 'Satacak vatandaş bulamıyoruz. Sokakta 10 kişiden 9'u bunlara lanet okuyor. ‘Önceden tüp sırası vardı’ diyorlar. Şimdi vatandaş ekmek sırasına düşmüş' dedi.

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile birlikte, Maraş Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. Partililer, esnafa; CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan elektrik fiyatlarının yıllara göre karşılaştırıldığı "Tek Adam A.Ş." broşürünü de dağıttı.

'SADECE ELEKTRİK OLSA KEŞKE; ALAMIYORUM'

Bir esnaf, Bedirhanoğlu'na, "Faturalar yaktı bizi. Önceden 2 milyar (2 bin lira) – 3 milyar (3 bin lira) gelen faturalar şu an 12 milyar (12 bin lira)" dedi. Bir başka esnaf ise faturalarını göstererek, "Sadece elektrik olsa keşke. Alamıyorum. Yağ bulamıyorum, un, şeker bulamıyorum" diye konuştu.  

'45 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM AMA BİTTİK'

Bir pastacı, "45 yıldır bu işi yapıyorum ama bittik. Evimi bile sattım yine baş edemiyorum. İnşallah değişecek. Büyükler duysun. Yazıklar olsun ki bizi bu duruma getirenlere" dedi.

'BEN ÇOCUĞUMA YEDİREMİYORSAM ONLARIN ÇOCUKLARI DA YEMESİN'

Elektrik faturasının 20 bin TL geldiğini dile getiren kafe işletmecisi ise "Şu an ışıkları kapatmış haldeyiz. Tasarruf etmek zorundayız. Marketlerden hiçbir şey alınmıyor. Bir çocuğun yemesi gereken nedir? Yoğurt, süt, yumurta, meyve. Eğer ben bunları çocuğuma yediremiyorsam, kusura bakmasınlar ama onların çocukları da yemesin" dedi.

'ŞİMDİ VATANDAŞ GERÇEKTEN EKMEK SIRASINA DÜŞMÜŞ'

Bir kasap ise şunları söyledi:

"Vatandaşta artık eti alacak güç yok. Sıkıntımız çok büyük. Satacak vatandaş bulamıyoruz. Kiradan fazla elektrik parası yansıyor. Bu sistem yönetilmiyor, buna son vermek lazım. Sokakta 10 kişiden 9'u bunlara lanet okuyor. ‘Önceden tüp sırası vardı’ diyorlar. Şimdi vatandaş gerçekten ekmek sırasına düşmüş." (ANKA)

Öne Çıkanlar