Veli Saçılık'a destek veren tiyatro eğitmeni saldırıya uğradı

Veli Saçılık'a destek veren tiyatro eğitmeni saldırıya uğradı
Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Aşkın Dinçer’in sosyal medya üzerinden tehdit ettiği Veli Saçılık’a destek veren tiyatro eğitmeni Cenk Şengül, Esenyurt’ya bir grubun saldırısına uğradı.

ARTI GERÇEK- HDP Parti Meclisi Üyesi Veli Saçılık’a sosyal medya hesabından destek veren tiyatro eğitmeni Cenk Şengül, bir grup tarafından darp edildi. Şengül suç duyurusunda bulundu.

7 Mart Cumartesi günü sosyal medya hesabından tehdit edildiğini duyuran HDP Parti Meclisi Üyesi Veli Saçılık’ın tivitine yorum yapan Cenk Şengül, Saçılık’ın "Beni tehdit etti" dediği Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Aşkın Dinçer tarafından tehdit mesajları almaya başladı. Dinçer’in yanı sıra farklı Twitter hesaplarından da tehditler alan Şengül, 8 Mart Pazar günü 8 Mart pazar günü çalışmalarını yürüttüğü Esenkent Çarşı AVM’deki atölyesinde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. 

VELİ SAÇILIK’A DESTEK VERDİ, SALDIRIYA UĞRADI 

Saldırıyla ilgili Artı Gerçek’e konuşan Şengül, Veli Saçılık’a Twitter üzerinden yapılan tehdide yüzlerce insanın yaptığı gibi tavır koyduğunu belirterek sosyal medyadaki yorumundan sonra Dinçer’in kendisine mesaj atmaya başladığını ve bu yazışmaların bir süre sonra tehdide dönüştüğünü söyledi. Esenkent’te bir arkadaşının ofisinde oturduğu sırada saldırganların aniden içeriye girdiğini ve kendisine saldırdığını kaydeden Şengül, saldırganların kendisini darp ettikten kısa bir süre sonra olay yerinden koşarak uzaklaştıklarını ifade etti. 

DARP RAPORU ALDI, ŞİKAYETÇİ OLDU

Saldırıyı yara almadan atlattığını darp nedeniyle sadece vücudunda çizikler, elinde kesikler olduğunu ve olay yeri inceleme ekiplerinin bir makası delil olarak alıp götürdüğünü belirten Şengül, olay öncesine ait saldırgan grubun binaya girişlerini gösteren kamera kayıtlarıyla birlikte darp raporu aldıklarını ve şikayetçi olduklarını ifade etti. 

Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu saat 15’te konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacak. 

NE OLMUŞTU?

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Aşkın Dinçer tarafından sosyal medya hesabı üzerinden tehdit edilmişti.

Saçılık, Twitter hesabından kendisine gelen mesajı "Aşkın Dinçer ismindeki ırkçı ısrarla beni tehdit ediyor. Bu ve bunun gibiler AKP'nin gölgesinde yatarak cesaret buluyorlar. Ne bunlardan, ne de arkasına saklandıkları resmi uzantılarından asla korkmam, asla susmam" notuyla paylaşmıştı.

Söz konusu mesajı atan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Aşkın Dinçer'in "Velicim selamımızı aldın ama hala boş konuşmaya devam ediyorsun be oğlum" dediği görülmüştü. 

Öne Çıkanlar