Yardım istediği polisler ayağını kırdı

Yardım istediği polisler ayağını kırdı
Telefonu çalınan Hüseyin Selçuk Yağcı ve iki arkadaşı, yardım istedikleri polislerin saldırısına uğradı.15 polis, 'yardımcı olsanıza' uyarısına kızıp Yağcı’nın ayağını 3 yerinden kırdı.

Adana'da, 3 Ekim 2021'de yapılan bir etkinlikte cep telefonu çalınan ve çevik kuvvet polislerine başvuran Hüseyin Selçuk Yağcı ile iki arkadaşı, polislerce darp edildi. Ayağının 3 yerinde kırıklar oluşan Yağcı, polisler hakkında şikayetçi olmasına rağmen sorumlular tespit edilemedi. 

Etkinlikte telefonunu çaldıran Yağcı, önce orada görevli olan özel güvenlik görevlilerinden yardım talep etti ancak olumsuz yanıt alınca; ilk gördüğü bir grup çevik kuvvet polisinin yanına gitti.

Telefonunun çalındığını anlattığı sırada, polislerin duyarsızlığı karşısında Yağcı’nın arkadaşı polislere dönerek "yardımcı olsanıza" uyarısında bulununca, uyarıya kızan polisler, Yağcı ve iki arkadaşındarp etti. Polis tarafından çeşitli yerlerinden yaralanan 3 kişi, yaralı bir şekilde bırakıldı. Yağcı ve arkadaşları, çevredeki yurttaşların yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Yağcı’nın ayağında 3 kırık tespit edildi. 

Yağcı, polisler hakkında şikayetçi olmasına rağmen hala sorumlular tespit edilip, haklarında soruşturma açılmış değil. Yağcı, polislerin bir an önce tespit edilip, cezalandırılmasını istedi.

YARALI BIRAKIP KAÇTILAR

Yağcı, yaşadığı saldırıyı şu sözlerle anlattı,"Polisler arkadaşıma saldırmak üzere hareketlendiler. Joplarını çektiler. Ben de o arbede arasında kaldım. Bir polis memuru yakamdan tuttu, diğer kolumu tutup kıvırdı. Ben de kelepçe takacağını düşünerek öbür elimi de arkaya doğru uzattım. Kelepçe takmadılar, yere yatırıp darp ettiler. Aynı anda 10 ila 15 kişi üzerime saldırdı. Biri kafamdan, biri ağzımdan tutuyordu. 4 ila 5 kişi de bacağıma çöktü. Darp edip sonunda bacağımı kırdılar. Sonra hepsi kaçtı. Vatandaşların yardımıyla hastaneye gittik."

HASTANEDEKİ POLİS 'ŞİKAYETÇİ OLMAMASI' İÇİN TELKİNLERDE BULUNDU

Hastanede görevli polisin, meslektaşlarından şikayetçi olmaması için kendisine telkinde bulunduğunu aktaran Yağcı, polislerden şikayetçi olmasına rağmen hâlâ polislerin tespit edilerek, cezalandırılmadığını ifade etti. 

Darp olayında yer alan polislerin tespit edilerek haklarında adli ve idari soruşturmanın açılmamasına tepki gösteren Avukat Tugay Bek, müvekkilinin hem olay yerinde hem de hastanede mağdur edildiğini belirtti. Savcılığın ve emniyetin bu olayın sorumlularını tespit edip, cezalandırması gerektiğini kaydeden Bek, olayın takipçisi olacaklarını ifade etti. (MA)

Öne Çıkanlar