Yüksekdağ davasında bir ilk: Üye hâkim ‘tahliye edilmeli’ dedi

Yüksekdağ davasında bir ilk: Üye hâkim ‘tahliye edilmeli’ dedi
Üye hâkim Adıgüzel, kaçma şüphesi bulunmadığına dair kanaat oluştuğunu belirterek, Figen Yüksekdağ’ın tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

Derya OKATAN


ARTI GERÇEK- HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın bugün görülen duruşmasında heyet üyesi hâkim Murat Adıgüzel, tutukluluğun devamı kararına muhalefet şerhi düştü.

4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan Yüksekdağ, bugün 19. kez hâkim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Ancak yaklaşık 4 yıldır süren yargılamada bugün ilk kez, bir üye Yüksekdağ’ın tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

Tutukluluğun devamı kararına muhalefet şerhi düşen üye hâkim Murat Adıgüzel, gerekçesini şöyle açıkladı:

"… Sanığın tutuklu kaldığı süre de gözetilerek, tutukluluktan beklenen amacın artık hasıl olduğu, sanığın üzerine atılı eylemler ve bu aşamaya kadarki savunmaları gözetilerek delil karatma ihtimali ile sanığın dosyaya yansıyan kişiliği uyarınca da kaçma şüphesinin bulunmadığı yönünde tarafımızda kanaat oluştuğu, ayrıca sanığın ve müdafilerinin savunmalarını büyük ölçüde tamamladıkları hususları gözetilerek, sanığın tutukluluk halinin devamında hukuki bir fayda bulunmadığı, bu aşamada adli kontrol hükümleriyle de tutukluluktan beklenen faydaya ulaşılabileceği görüş ve kanaatinde bulunduğumdan sayın çoğunluğun sanığın tutukluluk halinin devamı yönündeki kararına katılmıyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar