Yurtta yaşanan zehirlenme vakalarına karşı öğrenciler eylem yaptı

Yurtta yaşanan zehirlenme vakalarına karşı öğrenciler eylem yaptı
İYTE Gülbahçe Kampüsü'ndeki KYK yurtlarında yaşanan zehirlenme vakalarına karşı rektörlük önünde açıklama yapan öğrenciler, sorunların çözülmesini istedi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Gülbahçe Kampüsü'ndeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Öğrenci Yurdu'nda, yaklaşık 2 haftadır birçok öğrenci yemek ve su nedeniyle zehirlendi. Yaklaşık 100 kişinin zehirlenmesi üzerine öğrenciler, sorunlarını ve taleplerini dile getirmek için rektörlük binası önünde açıklama yaptı. Odaların temizlenmediği, inşaat molozlarının ortalıkta bulunduğu, yemek porsiyonlarının az olduğunu ve yemeğe fazladan para verdiklerini belirten öğrenciler, "Yurtta bazı odaları su bastı. Rutubet oluyor. Sorunlar çözülmüyor ve muhatap bulamıyoruz. Sorunlara çözüm bulunana dek seslerimizi yükselteceğiz" dedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre öğrenciler zehirlenme vakaları ve yaşadıkları sorunlara ilişkin rektörlüğe şu soruları sordu: 

Rektörlük yaşananlarla ilgili neden açıklama yapmıyor?

Yemekhane ihalesini alan yemek şirketinin adı nedir? Yemekhane ihalesinin şartları nedir?

Kaç öğrenci zehirlendi? Öğrenciler neden zehirlendi?

Yemeklerin ve suyun denetimi nasıl ve ne sıklıkta yapılıyor? Musluk suyundaki bulanıklığın ve kokunun nedeni nedir? Neden hiçbir bilgilendirme yapılmıyor?

Bu zehirlenmelerin sorumlusu kim? KYK ve üniversite yönetimlerinin neden acil durum planları yok?

Geceleri bin 500 kişinin kaldığı bir kampüste neden geceleri nöbetçi bir sağlık çalışanı bulunmuyor?

Öne Çıkanlar