Ziya Selçuk’tan atanmayan öğretmen formülü: Kontenjan sınırlaması

Ziya Selçuk’tan atanmayan öğretmen formülü: Kontenjan sınırlaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2035’e kadar öğretmen ihtiyacını belirlediklerini söyledi. Selçuk, üniversitelerde kontenjan sınırlaması yapacaklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul'da 2023 Eğitim Vizyonu ile "Birlikte Bir Yıl" toplantısına katıldı. Selçuk konuşmasında 2035 yılına kadar öğretmen ihtiyacını belirlediklerini söyledi.

Selçuk, "Bizim 2035'lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız var çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Buna göre de yüksek öğretimle bağlantısını da kontenjan sınırlaması biçiminde de ele alıyoruz. Uygulamanın daha çok yüksek olduğu eğitim sisteminin sahadaki karşılığını yansıtan bu modelle de eğitim fakültesini yeniden şekillendirmekle ilgili bir çalışma başlatıyoruz bazı fakültelerde" dedi.

"BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI BİZİM DENEME TAHTAMIZ DEĞİL"

Toplumdaki talepleri önemsediklerini savunan Bakan Selçuk, "Toplumdaki beklentinin çok çok farkındayız ama bir şeyin daha farkındayız. Eğer alt yapısı kurulmadan, eğer gereken çalışmalar yönetilmeden kararlar alırsak, çözümler üretirsek, şimdiki çözümlerimiz gelecekteki problemlerimiz olur. O sebeple alt yapı kurmadan, pilot çalışmasını yapmadan asla bir çalışma yapmıyoruz. Toplumdaki talebin ne olduğunu çok önemsiyoruz ama neyi çok daha fazla önemsiyoruz? Bu ülkenin çocuklarını. Bu ülkenin çocukları, bizim deneme tahtamız değil. Dolayısıyla gereken hazırlığı yapmadan, gereken alt yapıyı çalışmadan, nasıl akademik hayatta basamak basamak ilerliyorsak, nasıl bir takım projeleri yürütürken adım adım yapılandırıyorsak, aynı yapılandırma ne için de geçerli? Elbette Milli Eğitim Bakanlığı'nın sisteminin dönüştürülmesiyle" şeklinde konuştu.

Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın diğer çalışmalarına ilişkin de konuştu. Öğretmen destek noktaları kurulacağını söyleyen Bakan Selçuk, sözleşmeli öğretmenlerle ilgili söz verdikleri gibi süreyi kısaltma noktasında bir çabalarının olduğunu, TBMM onayıyla hayata geçtiğini söyledi. Ayrıca öğretmenlik meslek kanunu tasarısını Cumhurbaşkanlığı makamına sunduklarını, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ekledi.

Öne Çıkanlar