Zonguldak ve Bursa'da maske zorunluluğu getirildi

Zonguldak ve Bursa'da maske zorunluluğu getirildi
Zonguldak'ta ilçeler arası geçişlerde uygulanan denetimlerin ise 27 Mayıs saat 00.00 itibariyle sonlandırılacağı açıklandı.

Zonguldak Valiliği, Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nde alınan kararla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında toplanan mecliste alınan kararla birlikte yarından itibaren kentte maskesiz dolaşmak yasaklandı.

Karara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanuna göre 392 lira para cezası uygulanacağı ifade edilen açıklamada, "Kamu kurumlarında, toplu çalışma alanlarında, alışveriş mekanlarında, pazar yerlerinde, ibadet yerlerinde, toplu taşıma araçlarında, il-ilçe-belde ve büyük köylerin merkez ve ana caddelerinde ayrıca toplu bulunulan her yerde usulune uygun maske takmak zorunludur. Maske takmayanlar ile ilgili Kabahatler Kanuna göre 392 TL idari para cezası uygulanmasına" karar verilmiştir denildi.

Ayrıca 6 Nisan itibariyle alınan karar gereği, Zonguldak’ta ilçeler arası geçişlerde uygulanan denetimlerin de 27 Mayıs saat 00.00 itibariyle sonlandırılacağı açıklandı. 

BURSA

Bursa Valiliği de coronavirus tedbirleri kapsamında belirlenen cadde ve alanlarda, iş yerlerinde maske kullanılmasının zorunlu hale getirildiğini duyurdu. Valilik, tıbbi süreç izlenerek diğer bölgelerde de uygulama konusunda karar alınabileceğini açıkladı.
Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizin tüm ilçelerinde, Koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla daha önce alınmış kararlara ilave olarak ekte yazılı cadde ve alanlarda vatandaşların, iş yeri sahipleri ve çalışanlarının, ağzı burnu kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanımı zorunlu hale getirilmiştir. Tıbbi süreç izlenerek diğer bölgelerde de uygulama konusunda karar alınabilecektir" ifadelerine yer verildi. (DHA) 

Öne Çıkanlar