Zorunlu din dersinin kaldırılması için kampanya başlatıldı

Zorunlu din dersinin kaldırılması için kampanya başlatıldı
'AKP’nin yirmi yıldır yürüttüğü Alevi politikası gösteriyor ki asimilasyon süreci bu kez din dersleriyle anaokullarında yaşatılmaya başlanacak' diyen PSAKD imza kampanyası başlattı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD), AKP’nin yirmi yıldır yürüttüğü Alevilere yönelik bir asimilasyon politikası yürüttüğünü ve bu sürecin din dersleriyle anaokullarında yaşatılmaya başlanacağı belirtilerek, şeklinde söz konusu uygulamalardan vazgeçilmesi için imza kampanyası başlatma kararı aldı.

PSAKD’ın genişletilmiş danışma kurulu tarafından Antalya’da gerçekleştirilen toplantıda, zorunlu din dersleri, hak ihlalleri, AKP iktidarının Alevilere yönelik asimilasyon politikaları ve buna yönelik sürdürülecek demokratik mücadeleler ele alındı. Toplantıya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ile birlikte genel merkez yönetimi, derneğin 50 şube başkanı katıldı. Toplantı sonunda yapılan değerlendirmede derneğin 34 yıldır gericiliğe ve asimilasyona karşı mücadele ettiğinin altı çizildi.

‘ASİMİLASYON POLİTİKASI, DİN DERSLERİYLE ANAOKULLARINDAN İTİBAREN UYGULANMAYA BAŞLANACAK’

Zorunlu din derslerinin okul öncesi eğitime kadar indiğine dikkat çekilen açıklamada "Siyasal İslam partisi AKP, okullarda din dersini dayatmaya devam ederken Aleviliğin kuşaklara aktarılması önünde çok büyük tehdit olan bu adımı, anaokulu çocuklarına kadar taşımaya hazırlanıyor" denildi.

Cumhuriyet’in haberine göre "AKP’nin yirmi yıldır yürüttüğü Alevi politikası bize gösteriyor ki asimilasyon süreci bu kez din dersleri ile anaokullarında yaşatılmaya başlanacak" şeklinde devam eden açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Bütün bu politikaların uygulayıcısı olan Diyanet, ülkemizde gericiliğin merkezlerinin başında gelmektedir. Bizler bu politikalara karşı mücadele edeceğiz."

Toplantıda, söz konusu politikalar ve uygulamalardan vazgeçilmesi için imza kampanyası başlatılmasına karar verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar