Diyarbakır’ın önemli şair ve yazarlarından olan Ahmed Arif’in Sur ilçesinde bulunan büstünde yazılı olan ‘Diyarbekir Kalesi’nden Notlar’ şiirinin dijital baskısına zarar verildi.
Diyarbakır’da Ahmed Arif anısına ‘Ahmed Arif; Şairin şehri, şehrin şairi’ söyleşisi yapıldı.
Ahmed Arif'i tanıyan yazarlar ve oğlu Filinta Önal'ın anlatımlarının yer aldığı “Ahmed Arif Hasreti” belgeselinin Diyarbakır'da yapılan gösterimine izleyiciler yoğun ilgi gösterdi.
Tutunamayanlar’dan da alıntı yaptılar ama Atatürk ile Abdülhamit’i gördüğü rüyasını alıntılayamadılar. Yokuş Yol'a şiirinden ise hiç bahsedemediler...
Şimdi Hasan Saltık olmadan yapılabilecek bir iş var: Dersim’de bir Hasan Saltık Müzesi oluşturmak!
“dostlarına yaralarını gösterir gibi” süzülürler “Nuh’a beşik vermiş” o kadim topraklardan gökyüzüne.
Ahmed Arif’in Sur’daki evinin yıkıldığı 'Ahmed Arif’in Hasreti' belgeseli ile ortaya çıktı.
Dil ne kadar kolay anlaşılırsa, bilinçlenme de o kadar çabuk ve kolay olur. Buradan şöyle bir sonuç çıkarabiliriz: Şiirin asıl kaynağı dildir.
Kalıcı ve nitelikli bir ilişki yerine, değişikliği zenginlik addeden, zahmetten/emekten kaçınan, anı yaşayan ilişkiler teşvik ediliyor.
Çünkü şair, tek şiirle de şair olur, yarına kalır. Aslolan karşılık bulmaktır.
'Cenazenizde buluşmak dileğiyle Bay Azrail!'
Dönemin ruhu vardır mektuplarda. Sürgün, yetimlik, korku ve daha neler neler…
Yazar Şeyhmus Diken, Ahmed Arif'le tanışmasını anlattı, Diyarbakırlı olmak üzerine konuştu.
Diyarbakır'da Sur ilçesini kaplayan tarihi surlardaki, Tek Kapı ile Çift Kapı arasındaki parkta bulunan ve 2 kişinin saldırısı ile tahrip edilen Diyarbakırlı...
Ahmed Arif’in Diyarbakır’da bulunan büstüne saldırı düzenlendi. KÜLTÜR – Şairin büstü yerinden söküldü ve kaidesine zarar verildi. 2002 yılında...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.