Maske karşıtlığının ülkemizde son yıllarda artış gösteren aşı karşıtlığı ile paralellik içerisinde olduğu gözlenmiştir.
Coronavirus aşı çalışmalarına yaptığı yatırımlarla bilinen Microsoft'un kurucusu Bill Gates, 2021'in ilk çeyreğinde dört adet Covid-19 aşısının bulunmasını beklediğini söyledi.
ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü Dr. Fauci, hayatın normale dönmesinin aşının hazır olmasına bağlı olduğunu söyledi.
Oxford Üniversitesi'nin Covid-19 aşısı denemeleri, bir gönüllüdeki olumsuz reaksiyon nedeniyle pazar günü askıya alınmıştı.
'Her halükarda son kararı, hastanın tedavi gördüğü doktor verecek'
Endonezya’da Çin’in geliştirdiği aşı için gönüllü olan kişinin ilk aşı denemesinin ardından protokollere uymayarak şehir dışına çıktığı ve döndüğünde ikinci deneme aşısını olduğu açıklandı.
Dünya genelinde vaka sayısı 28 milyon 352 bini aşarken 914 binden fazla kişi hayatını kaybetti.
Saldırgan erkek adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.
Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde 180 aşı adayının test aşamasında olduğunu ancak henüz hiçbirinin klinik testleri tamamlamadığını belirtiyor.
Aşının son aşamadaki klinik testleri sırasında bir denek aşıya olumsuz tepkiler verdi. Böyle durumlarda, testler, olayın incelenmesinin ardından kısa bir süre içerisinde yeniden başlıyor.
İlk etapta gönüllülere aşının ilk bileşeni, 21 gün sonra ise ikinci bileşeni verilecek.
Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği aşı, etkili olma ihtimali yüksek çalışmalar arasında nitelendiriliyor ve yakından takip ediliyor.
Sputnik V, Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi tarafından geliştirilmişti.
İlaç firmaları dünyada zamanla yarışıyor. Fransız ilaç firması Sanofi'nin Başkanı Olivier Bogillot, üzerinde çalıştıkları Covid-19 aşısını 10 euronun altında satacaklarını açıkladı.
Saygın tıp dergisi The Lancet'ta yayınlanan yazıda, 'Sputnik V' isimli aşının denemelerine katılan tüm gönüllülerde antikor geliştiği belirtildi.
Ayda bir eczanelere bir kutu gönderilen zatürre aşısına yurttaşlar ulaşamıyor.
Aşıların, sağlık çalışanları, ulusal güvenlik personeli, bakım evinde kalanlar ve çalışanlar dahil yüksek risk grubundakilere ücretsiz olacağı belirtiliyor.
Coronavirus nedeniyle dünya genelinde vaka sayısı 26 milyona yaklaşırken, 861 binden fazla kişi hayatını kaybetti.
Donald Trump yönetimi, potansiyel Coronavirus aşısını geliştirmek, üretmek ve dağıtmayı hedefleyen küresel girişime dahil olmayacağını açıkladı.
Moskova yönetimi, Coronavirus'e karşı aşı yaptırmanın zorunlu olmadığını, isteğe bağlı olduğunu açıkladı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin eylül ayında ikinci bir Covid-19 aşısına sahip olacağını söyledi.
Gönüllü denemeleri Türkiye'de 10 merkezde yapılacak.
Almanya’da geliştirilen COVİD-19 aşısının insanlar üzerideki klinik deneylerinden biri de İstanbul’da 100 gönüllü ile yapılacak.
16 Mart'ta aşı yapılan Haller, 'Kendimi harika hissediyorum, bende yan etki olmadı' dedi.
Lukaşenko ile Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, aşıyı ilk Belarus’un alacağına karar verildiği duyuruldu.
WHO Genel Direktörü tarafından yapılan açıklamada aşı çalışmalarının geldiği noktaya ilişkin bilgi verildi.
ABD Başkanı Trump’ın, başkanlık seçimleri öncesinde, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca şirketi tarafından geliştirilen Coronavirus aşısına erkenden onay verebileceği belirtildi.
Türkiye'nin günlük Coronavirus tablosuna göre bugün 1.309 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. 801 hasta ise iyileşti.
İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, her şey yolunda giderse aşının Kasım ayı gibi piyasada olacağını söyledi.
Almanya'da aşı geliştirmek için izin alarak çalışmalarına başlayan biyoteknoloji firması Biontech son test aşaması sonuçlarının olumlu gelmesi durumunda Ekim ayında seri üretime geçecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.