Dr. Anthony Fauci: Bence herkes aynı yolda. Bizden çok daha önce aşıyı bulamayacaklar. Bu kesin.
Pandemi nedeniyle kızamık aşısı programını askıya alan 29 ülkenin 18'i kızamık salgının başladığını bildirdi.
İngiliz bilim insanları, ikinci bir dalganın ilkinden daha ölümcül olabileceğini öngörüyor.
Çalışmanın 2022'ye kadar devam edebileceği ancak ilk sonuçların bundan çok önce alınacağı belirtiliyor.
İngiltere'de yapılan bir araştırma Coronavirüs'e yakalanıp iyileşenlerin, antikorun yok olması nedeniyle grip gibi her yıl hastalığa yakalanabileceğini gösterdi.
ABD Hükümeti'nin 2021 yılının başında 100 milyon doz Covid-19 aşısı üretmeleri karşılığında Novavax isimli ilaç şirketine 1,6 milyar dolar ödeyeceği açıklandı.
Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 tedavisinde kullanılacak ilaçlarla ilgili başlatılan klinik testlerin ilk sonuçların kısa süre içerisinde alınacağını açıkladı.
Üniversite, geçen mayıs ayında denemelerine başladığı Covid-19 aşısının 8 bin kişi üzerinde denendiğini ve olumlu yönde sonuç elde ettiklerini açıkladı.
Oxford Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Covid-19 aşı çalışmalarının insan üzerinde yapılan denemelerinin başarılı olduğu duyuruldu.
Prof. Dr. İlhami Çelik Nişan, 'Düğün, cenaze gibi organizasyonlar vakaların artmasına neden olabiliyor' dedi.
Dünya Sağlık Örgütü dünya çapında 150'ye yakın aşı üzerinde çalışıldığını belirtiyor.
Fransız ilaç üreticisi Sanofi SA, İngiliz GlaxoSmithKline Plc ile geliştirdiği coronavirus aşısının kullanıma girme tarihi olarak 2021 yılının ilk yarısına işaret etti.
Son 24 saatte 32 kişide Coronavirus tespit edilmesiyle Çin genelinde vaka sayısı 83 bin 325’e yükseldi.
WHO: Hayat kurtaran bilimsel atılıma katkı sağlayan İngiltere hükümetini, Oxford Üniversitesi'ni ve İngiltere'deki birçok hasta ve hastaneyi tebrik ediyoruz.
Almanya, İtalya, Hollanda ve Fransa’nın 400 milyon doz aşı için ilaç firması Astrazeneca ile anlaştığı açıklandı.
Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaptı.
Çin merkezli Sinovac şirketi ve Çinli bilim insanlarının yüzde 99 oranında başarılı olması beklenen coronavirus aşısı geliştirdikleri duyuruldu.
Rusyalı yetkili 'İyimser tahminlere göre, ilk klinik testlere haziran sonu-temmuz başında koyulmayı düşünüyoruz' dedi.
Dünya Sağlık Örgütü’nün uluslararası klinik deneyleri kayıt altında tuttuğu platformda çalışmanın detaylarını paylaştı.
Biyoteknoloji firması Novavax, Bill Gates'ten Coronavirus aşısı için 388 milyon dolar yatırım aldı. Novavax, aşı için insan testlerine başlayacaklarını açıklamıştı.
Almanya'da aşı linsanslarından sorumlu PEI'nin Başkanı, iki aşı projesinin daha klinik deney aşamasına yaklaştığını bildirdi.
İlaç tekelleri 3 yıl önce AB'nin aşı araştırmalarını hızlandırma önerisini reddetmiş
İşin gerçeği şu ki aşı hiçbir zaman bulunamayabilir. Evet, doğru okudunuz. Uzaya gidebilen insan, virüsü alt edecek bir icat bulamayabilir.
'Bundan sonra her gün 200-300 vaka olmayacak belki ama süreç bitmiş değil.'
Araştırmanın başındaki Prof. Dr. Andrew Pollard, 'Çalışmalar başarılı bir şekilde ilerliyor. İkinci fazda geniş çaplı uygulamada koruma sağlayıp sağlamadığını göreceğiz' diye konuştu.
ABD'li bilim insanı William Haseltine insanlara maske takma, ellerini yıkama, yüzeyleri temizleme ve sosyal mesafeyi koruma çağrısı yaptı.
Oxford Üniversitesi'nde Covid-19'a karşı yürütülen aşı çalışmasında 6 maymun üzerinde gerçekleştirilen deneylerde aşı 2 ay koruma sağladı. Maymunlar yeniden enfekte oldu.
Amerikan biyoteknoloji firması Moderna, korona virüsü aşısının erken klinik denemesinden olumlu sonuçlar geldiğini duyurdu. Ayrıva ABD'de salgında ölenlerin sayısı 90 bin 996’ya yükseldi.
Dünya kornavirüs salgınına ilişkin çare ararken, Dünya Sağlık Örgütü'nden kritik açıklama geldi. Baş Bilim İnsanı Soumya Swaminathan eğini söyledi.
Araştırma ekibinden Maria Aguero-Rosenfeld, 'Pozitif örneklerde hatalı sonuç vermesi bu teknolojiyi kabul edilemez kılıyor' diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.