İlaç devi AstraZeneca, çok nadir görülen bir yan etkiye neden olabileceğini kabul ettiği Covid-19 aşısını dünya çapında geri çekme kararı aldı. Firma, kararın "piyasadaki aşı fazlasından kaynaklandığını" savundu.
İngiltere merkezli ilaç şirketi AstraZeneca, ürettiği Covid-19 aşısının çok nadir görülen TTS adlı sendroma yol açma ihtimalinin bulunduğunu ilk kez kabul etti. Firmanın kabulü, İngiltere'de açılan bir davada geldi.
Kıbrıslı araştırmacılar; Sinovac, Pfizer/BioNTech ve AstraZeneca koronavirüs aşıları ve tek doz takviye aşı sonrası antikor seviyelerinin karşılaştırmasıyla ilgili araştırması yayınlandı.
İlaç şirketlerini eleştiren Uluslararası Af Örgütü, korona aşılarının tüm dünya için erişilebilir olması gerektiğini vurguladı.
NAFDAC, ‘Nijeryalıları zarar görmekten korumak için onları yok etmek gerekiyor’ açıklaması yaptı.
Profesör Sarah Gilbert, bundan sonra insanlığı etkileyecek büyük salgınların şu an yaşadığımız Covid krizinden daha ölümcül olabileceğini söyledi.
Bilim insanları, 22 milyon kişinin verilerinden aralarında Pfizer/BionTech'in de yer aldığı aşıları inceleyerek, bu aşıların güçlü bir koruma sağladığını ve bunun beş ay sürdüğünü gösterdi.
Japonya, yeni tip koronavirüs ve varyantlarıyla mücadelede üçüncü doz aşının uygulanmasına karar verdi.
Avrupa İlaç Ajansı (EMA), İngiliz ilaç firması AstraZeneca'nın Covid-19 aşısının 'çok nadir' görülen yan etkilerine Guillain-Barré Sendromu'nu da ekledi.
Berlin İdare Mahkemesi, AB vatandaşı olmayan ve Sinovac aşısı olmuş kişilere uygulanan seyahat kısıtlamalarının hukuki olduğunu karara bağladı.
Britanya merkezli küresel bir araştırmaya göre, Biontech-Pfizer veya AstraZeneca'nın iki doz aşısısının Covid-19'dan koruma etkinliği 6 ayda azalıyor.
Covid-19 testi pozitif çıkan başbakan Bettel, 6 Mayıs'ta AstraZeneca aşısının ilk dozunun kendisine yapıldığını duyurmuştu.
Türkiye'den Fransa'ya seyahat edecek yolcular için 10 gün zorunlu karantina uygulaması kalktı.
Sinovac aşısı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından acil kullanım onayı alan altıncı aşı oldu.
Güney Afrika Cumhuriyeti, satın aldığı AstraZeneca aşılarının kullanımını '501Y.V2' adı verilen mutasyonuna karşı etkili olmadığı gerekçesiyle mart ayında durdurmuştu.
Nüfusu 210 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Brezilya, ABD'nin ardından dünyada en çok Covid-19 kaynaklı ölümün kayıtlara geçtiği ülke konumunda bulunuyor.
EMA, şimdiye kadar Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Janssen olan 4 Covid-19 aşına onay verdi.
Covid-19 aşıları için patent tartışmaları devam ederken, İngiltere'de aşı üreticisi AstraZenaca binasının önünde protesto düzenlendi.
Patent feragati üzerinde anlaşılması durumunda, gelişmekte olan ülkeler, dava açılma korkusu olmadan, kendi kopya aşılarını üretebilecek.
AstraZeneca, AB ile anlaşmanın gerekliliklerini yerine getirdiğini, davanın dayanaksız olduğunu ve kendini mahkemede sonuna kadar savunacağını duyurdu.
AstraZeneca aşısı Avrupa İlaç Ajansı'nın yan etkilerini kabul etmesinden sonra birçok ülkenin aşı programından çıkarıldı ya da sadece belli bir yaşın üzerindekilere yapılmaya başlandı.
66 yaşındaki Merkel, başkent Berlin'deki bir askeri sağlık merkezinde ilk doz Covid-19 aşısını yaptırdı.
Danimarka Sağlık kurumu direktörü Soren Brostrom, Danimarka’nın AstraZeneca - Oxford Covid-19 aşısını kullanmayı tamamen bıraktığını açıkladı
67 milyon nüfusa sahip Fransa'da bugüne kadar nüfusun yüzde 15'ine ilk doz Coronavirus aşısı yapıldı.
Avrupa İlaç Ajansı (EMA) üst düzey yetkilisi Marco Cavaleri, AstraZeneca aşısı ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı olduğunu, ancak nedeninin henüz netleştirilemediğini açıkladı.
Lareb tarafından hazırlanan raporun, AstraZeneca aşısı olduktan sonra kan pıhtılaşması yaşayan 25 ila 65 yaşları arasındaki beş kadınla ilgili olduğu açıklandı.
Hollanda, AstraZeneca tarafından geliştirilen Coronavirus aşısının 60 yaş altı için kullanımını durduruldu.
AB, şu an için yaklaşık 2,6 milyar doz aşıyı satın almayı sözleşmeye bağlamış durumda.
Coronavirus aşısının burun spreyi versiyonunun geliştirilmesiyle aşılar çok daha hızlı uygulanabilecek.
WHO Genel Direktörü Tedros AdhanomGhebreyesus, zengin ülkelerde uygulanan aşı sayısı arasındaki uçurumun her geçen gün büyüdüğünü belirtti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.