Kanda pıhtılaşmaya yol açtığı endişesiyle birçok ülkede kullanımına ana verilen AstraZeneca- Oxford Üniversitesi aşısının ABD'deki denemelerine ilişkin sonuçlar açıklandı.
Bilim insanları, Coronavirus'e karşı geliştirilen AstraZeneca aşısının kanda nasıl pıhtılaşmaya yol açtığını buldu. Uzmanlar, uygulanabilecek tedavilerin de mümkün olduğunu bildirdi.
Avrupa İlaç Ajansı, 'AstraZeneca aşısının genel olarak kanda pıhtılaşma riskini artırdığına yönelik bulgu elde edilemedi' açıklamasını yaptı.
Coronavirus'e karşı geliştirilen Oxford-AstraZeneca aşısı, son zamanlarda dünya genelinde görülen yan etkileri nedeniyle artık endişe yaratıyor.
Meksika 195 bin 119 kişi ile dünyada Covid-19 kaynaklı en fazla ölümün gerçekleştiği 3'üncü ülke olurken, vaka sayısında ise 2 milyon 169 bin 7 ile 13'üncü sırada yer alıyor.
Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda, İrlanda, Norveç, Danimarka, İzlanda, Romanya, İtalya ve Bulgaristan bu aşının kullanımını geçici olarak durdurmuştu.
WHO, aşılamayı durdurmayı gerektiren bir veri bulunmadığını ve aşılamaya devam edilmesinin hayati önem taşıdığını söylüyor.
İtalya, Estonya, Letonya, Lüksemburg ve Litvanya'da da AstraZeneca'nın toplamda 17 ülkeye gönderdiği ve 1 milyon doz içeren belirli bir parti aşının kullanımı durdurulmuştu.
İrlanda Sağlık Bakanı Stephen Donnelly, Ulusal Aşılama Danışma Komitesi'nin tavsiyesinin tedbir amaçlı olduğunu belirtti.
İtalya'da 50 yaşındaki bir erkeğin aşı olduktan sonra kanda pıhtı oluşması nedeniyle öldüğü bildirilmişti.
İtalya'da 43 yaşındaki bir askerin aşıdan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi üzerine, AstraZeneca aşısının 'ABV2856' seri numaralı dozların kullanımı durduruldu.
Avusturyalı yetkililer, Coronavirus aşısını olduktan sonra bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, önlem amaçlı olarak aşı tedarikinin askıya alındığını açıkladı.
İtalya hükümeti, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca ortaklığında geliştirilen Covid-19 aşısının Avustralya'ya ihracatını engelleme kararı aldı.
Estonya’da 17 Şubat’ta AstraZeneca tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısı yapılan 31 yaşındaki kurtarma görevlisi olan bir adam hayatını kaybetti.
AstraZeneca aşısı, aralarında İngiltere, Hindistan, Arjantin ve Meksika'nın da bulunduğu 50'den fazla ülkede onaylanmıştı.
İngiltere'de Oxford-AstraZeneca aşısı, mutasyon ve karma aşı çalışmalarından sonra bu kez de çocuklar üzerinde denenecek. İlk kez yapılacak çalışmada 6-17 yaş arası 300 çocuk yer alacak.
AstraZeneca aşısı, aşıların mutasyonlar üzerindeki etkinliğiyle ilgili endişe yarattı. DSÖ, aşı üreticilerini mutasyonları dikkate almaya çağırdı.
Yeni tip Coronavirus salgınının bitmesi için Covid-19 aşılamaları hızla devam ederken, aşılama da ülkelere göre farklılıklar gösteriyor. ABD ve İsrail en çok aşı yapan ülkeler konumunda.
2 binden fazla kişinin katıldığı çalışma henüz hakem onayından geçmedi.
Oxford Aşı Grubu Direktörü Profesör Andrew Pollard, yeni verilerin aşının yalnızca orijinal virüse karşı değil, aynı zamanda yeni mutasyona karşı da koruma sağladığını söyledi.
Oxford Üniversitesi araştırması, AstraZeneca aşısının hastalıktan korumasının yanı sıra Coronavirusün bulaştırılmasını 'büyük ölçüde' engellediği sonucuna vardı.
WHO, aşı ihracatını kontrol etmek için Avrupa Birliği tarafından başlatılan ihracat prosedürünü eleştirdi, bu tür önlemlerin salgını uzatabileceğini söyledi.
Genel Kurul Başkanı Pascal Soriot, ileri yaşlı kişiler hakkında "ellerinde sınırlı sayıda veri bulunduğunu" kabul etti.
1.9 milyon kişiyi aşılayarak nüfusun yüzde 25'ine aşı uygulayan ilk ülke olan İsrail'de günlük Covid-19 vakaları hala 9 bin 500'ün üzerinde seyrediyor.
İngiliz-İsveç ortaklı AstraZeneca şirketi Coronavirus aşısı için Avrupa İlaç Ajansı'na başvuruda bulundu. AB'den onay alan ikinci aşı Moderna'nın ilk parti sevkiyatı ise Almanya'ya ulaştı.
Hindistan İletişim Bakanı, yerel şirket Bharat Biotch’dan COVAXIN, Zydus Cadila’dan ZyCoV-D ve Rusya’nın Sputnik-V'si dahil olmak üzere en az 4 aşının daha onay beklediğini söyledi.
AstraZeneca-Oxford aşısı, bu yılın ilk aylarında geliştirilmiş, ilk gönüllüye nisan ayında uygulanmıştı.
Fahrettin Koca, ucuz olduğu için tercih ettikleri eleştirileri yapılan Çin aşısına ilişkin soruları yanıtladı. Aşıyı ilk kendisine yaptıracağını söyledi.
WHO, aşı çalışmalarında hata yaptıklarını ancak bunu düzelttiklerini açıklayan AstraZeneca’dan aşı hakkında daha fazla ayrıntı duymak istediklerini belirtti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.