Myanmar'ın eski devlet başkanı Aung San Suu Kyi şu anda 11 ayrı suçtan toplamda 20 yıl hapse mahkum edildi.
Siyasi Mahkumlara Yardım Derneğine göre; ordu, darbeden bu yana en az 13 bin 282 kişiyi tutukladı; yaşanan şiddet olaylarında da 1756 muhalifi öldürdü.
1 Şubat'ta ordunun yönetime el koyduğu Myanmar'da, görevden alınarak ev hapsinde tutulan devrik lider Aung San Suu Kyi hakkında ilk mahkemede dört yıl hapis cezası kararı verildi.
Myanmar'da ordunun altı ay önce ülkenin lideri Aung San Suu Kyi'yi darbeyle devirip iktidarı ele geçirmesinden bu yana 1000'den fazla sivilin öldürüldüğü rapor edildi.
Yönetime el koyan ordu, ilk açıklamasında bir yıllık olağanüstü hal ilan etti. Ülkenin üst düzey yöneticileri de gözaltına alındı.
Uluslararası Af Örgütü, Myanmar Lideri Aung San Suu Kyi'ye verdiği Vicdan Elçisi Ödülü'nü savunduğu değerlere ters düştüğü gerekçesiyle geri çekti.
BM raporunu hazırlayanlar Myanmar'a giriş için izin alamadıkları için tanıklıklar ve uydu görüntüleri üzerinden raporu hazırlamıştı.
Myanmar vatandaşı iki Reuters muhabiri katliamı fotoğraflamış ve uluslararası kamuoyuna sunmuştu.
BM İnsan hakları Yüksek Komiseri, Myanmar'ın sivil lideri Aung San Suu Kyi'nin soykırımla suçlanabileceğini söyledi
Arakan’da yaşanan insani krize duyarsız kalmakla suçlanan Myanmar’ın fiili lideri Aung San Suu Kyi sessizliğini bozdu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.