Pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte Coronavirus'ün yayılmasını önlemek için birçok devlet kurumunda ve özel şirketlerde evden çalışma süreci başlatıldı.
Brexit ile İngiltere'nin 8 trilyon sterlinlik bankacılık sektörünün 800 milyar sterlinlik bölümünün ülkeden çıkması bekleniyor. Anlaşmasız çıkışla rakam artabilir...
İş Bankası Genel Müdürü Bali, 'Bolluğu yaratacak olan yabancı yatırımcının sermaye akışı sağlayacağı, bunu geri almada kaygısının olmayacağı bir güven ortamı' dedi.
Bankacılıkta istifalar daha çok kredi bölümünden gelirken banka yönetimi, hükümet ve şirketler kıskacına sıkışan birçok bankacı çareyi istifada buluyor.
Bankacılık sektörü hizmet ve yüksek faiz gelirleri sayesinde sekiz ayda 38 milyar kâr elde etti. Üstelik takipteki alacaklardan alınan faiz geliri yüzde 209 arttı.
Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, bankacılık sektörünün Türkiye ekonomisinin en kuvvetli unsurlarından bir tanesi olduğunu söyledi, "Karamsarlığa kapılmaya gerek yok" dedi.
Moody's'e yönelik tepkiler sürüyor. BDDK Başkanı Akben, "Zamanlama manidar ve gayri ahlaki", Ekonomi Bakanı Zeybekci ise, "Bizim için hiçbir anlamı yok" dedi.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Moody's'in 17 Türk bankasının notunu düşürmesi sonrası, bankacılık sektörünün 'sağlıklı ve sağlam' durduğunu belirtti.
ABD'de devam eden Atilla davasının Halkbank üzerinde belirsizlik yarattığını söyleyen Şimşek, "ABD Adalet Bakanlığı ve Hazine ile işbirliği halindeler" dedi.
BNP Paribas, bankacılık sektöründe 2018'de kredi büyümesinin yavaşlayacağı, sorunlu kredi oranlarında artış yaşanabileceği değerlendirmesinde bulundu.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bankacılık sektörümüzün arkasındayız, ne gerekiyorsa her türlü desteği vereceğiz" açıklaması yaptı.
Bankacılık sektörü ilk sekiz ayda 33,3 milyar lira net kar elde etti. Bankaların sekiz aylık faiz gelirleri 156,6 milyar lira, faiz giderleri ise 83,4 milyar lira oldu.
Bankacılık sektörünün sekiz aylık dönemde net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 33.3 milyar lira olarak gerçekleşti.
Bankacılık sektörü toplam mevduatı, 31 Ağustos ile biten haftada 24 milyar 457 milyon 403 bin lira azalarak 1 trilyon 606 milyar 850 milyon 313 bin liraya geriledi.
Bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi 21 Temmuz itibarıyla 1,9 trilyon liraya yükselirken, sektörün toplam mevduatı 1,6 trilyon liraya geriledi.
Bankacılık sektörü yılın ilk beş ayında 21.2 milyar TL net kâr elde etti, özkaynak kârlılığında yüzde 14.7’lik artış yakaladı. Haziran kârı ise 1 milyar daha az gelecek.
Kısa vadeli dış borç stoku 104,3 milyar dolara çıktı. Borcun yüzde 51'lik kısmı dolar cinsinden gerçekleşirken, bankacılık sektörünün borç stoku yüzde 1,5 yükseldi.
Katar ve diğer Körfez ülkeleri arasında terörizme destek iddiaları nedeniyle gerginleşen ilişkiler, ülkenin bankacılık sektörüne de yansıyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.