Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Esin Davutoğlu Şenol da 'Tedirgin olmayın' çağrısı yaptı.
Dünyada ilk korona aşısını geliştiren BioNTech şirketinin kurucu ortağı Dr. Özlem Türeci'nin Almanya’da Cumhurbaşkanını seçen Federal Kongre’ye delegeliği onaylandı.
Pfizer, ürettikleri Paxlovid isimli antiviral hapın, Covid-19 hastalarında hastaneye yatış ve ölüm riskini yüzde 89’a kadar azalttığını ve Omicron’a karşı da etkili olabileceğini duyurdu.
Japonya Sağlık Bakanlığı’na danışmanlık yapan Nishiura, Omicron varyantının şu an Dünya genelinde baskın virüs olan Delta varyantından 4.2 kat daha fazla bulaşıcı olduğunu duyurdu.
'Omicron' varyantının ortaya çıkmasıyla aşının öneminin daha da artırdığını vurgulayan Kurugöl, 'Erişkinler dışında çocuklarımıza da aşı yapmak önem kazandı' dedi.
Şehrin sosyal demokrat Belediye Başkanı Michael Ebling, konuyla ilgili bir espri yaptı: Fransız krallar gibi bütün kamu binalarını altın süslemelerle kaplayacağım...
Şırıngaya alternatif yamalar üzerinde çalışan Prof. Dr. Burak Özdoğanlar, '100 yıldır bilinenler tamamen değişecek. İğne yerine yama yapıştırarak ağrısız, acısız aşı mümkün olacak' dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Omicron varyantı Türkiye’de yok. Bizde ağırlıklı olarak delta var' ifadelerini kullandı.
BioNTech yaptığı açıklamada, Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantı olan Omicron'a özel bir aşı üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu.
BioNTech-Pfizer’dan yapılan açıklamada mevcut aşıların şu anda altı hafta içinde varyantlara uyarlanabildiği ve ilk partilerin 100 gün içinde teslim edilebileceği belirtildi.
Müşahede altına alınan Işık, yapılan tetkiklerinde ve kontrollerinde sağlık durumunun iyi olması üzerine bugün taburcu edildi.
Pfizer ile birlikte koronavirüs salgınına karşı aşı geliştiren Almanya merkezli BioNTech, Nu varyantına dair çalışmalarına hız verdiklerini açıkladı.
Gazeteci Nevşin Mengü, Koronavirüs'e yakalandığını sosyal medyadan duyurdu.
Covid-19 aşısını geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech'in üçüncü çeyrekteki net kârı, artan aşı satışlarıyla birlikte 3 milyar 211 milyon euro olarak gerçekleşti.
Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ceyhan, hastalık geçirenler ile aşı olanlarda oluşan antikorun süre ve etkinlik farkını anlattı: Aşı hastalıktan daha iyi, daha uzun süre koruyor.
'İnsanların aşı olmaması hayal kırıklığı yaratmıyor' diyen Uğur Şahin, bu kişiler için 'tek taraflı bilgiye bakmamaları' tavsiyesinde bulundu.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Covid-19'a karşı geliştirilen BioNTech aşısının 5-11 yaş grubuna uygulanmasına onay verdi.
Dr. Dinç: Önümüzdeki günlerde bakanlığımızın onayı ile izinler çıktıktan sonra 2 doz BioNTech aşısını olmuş gönüllülerde de Turkovac etkinliğini araştıracağımız bir çalışma başlatacağız.
Savaşçı, 2 doz Sinovac aşısı yaptıranlarda yeterli antikorun oluşmadığını da belirterek, 'İnaktif aşıyı artık tartışmaya açabiliriz çünkü yeterli koruyuculuğa ne yazık ki ulaşamadı' dedi.
BioNTech/Pfizer ve Moderna, tahminlere göre 2021'deki satışlarını ikiye katlayacak ve yaklaşık 100 milyar dolarlık gelir elde edecek. Şirketler böylece Covid-19 aşı pazarına hakim olacak.
Prof. Dr. Ferdi Tanır, yaptıkları çalışmayla 6’ncı ayın sonunda 3’üncü doz aşıyı Biontech olan kişilerin antikor düzeyinin 20, Sinovac olanların ise 5 kat arttığını söyledi.
Koca, '4 ay önce aşı olduklarını dikkate alarak aşının koruyuculuğunun halen devam ettiğini düşünüyoruz' dedi.
Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, 'Vaka sayılarının günlük 28-30 bin bandında seyrediyor olması on günlük zaman dilimi için yaklaşık aktif 300 bin vakaya karşılık gelmektedir' dedi.
BioNTech'in CEO'su ve kurucu ortaklarından olan Uğur Şahin koronavirüsü aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Moderna aşısını olan kişilerde miyokardi görülme sıklığının, Pfizer/BioNTech olanlarda görülme sıklığından az da olsa fazla olduğu açıklandı.
Koronavirüs salgını öncesinde kanser tedavisi üzerinde çalışmalar yapan Alman biyoteknoloji firması BioNTech, deneysel kolon kanser aşısının Faz-2 denemelerine başladığını açıkladı.
Koronavirüs aşısını geliştiren bilim insanlarından BioNTech kurucu ortağı Dr. Özlem Türeci, güçlendirici dozların 12 veya 18 ayda bir yapılabileceğini söyledi.
'Ortaya çıkan yeni varyantları görmeye devam edeceğiz ve ayrıca en az bir yıl etkisini gösterecek aşılarımız olacak.'
Tıp dünyasının önemli ödüllerinden kabul edilen 'Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022 ödülü' Covid-19 aşısını geliştiren Dr. Özlem Türeci, Prof. Dr.Uğur Şahin'e verildi.
Biontech-Pfizer Covid aşılarının 5-11 yaş için de güvenli ve koruyucu olduğunu duyurarak '12 yaş ve üstü kişilere göre daha düşük bir dozda uygulanacağını' açıkladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.