Reel sektörü kur riskine karşı korumak amacıyla dövizle borçlanmaya sınırlama getiren düzenleme 2 Mayıs'tan itibaren uygulamaya geçirilecek.
2 Mayıs’ta yürürlüğe girmesi beklenen şirketlerin dövizle borçlanmasını düzenleyecek değişikliklerle ilgili iş ve finans dünyası ‘ince ayar’ bekliyor.
TÜSİAD Başkanı Bilecik, şirketlerin dövizle borçlanmasına getirilecek sınırla ilgili, "Evde fare var diye bütün evi yakmak gibi bir pozisyon olmaması gerekir" dedi.
KOBİ'lerin dövizle borçlanmasına getirilen kısıtlamayla 45-50 milyar dolarlık kredi TL'ye dönecek. Bu yıl ciddi şekilde TL ile borçlanma ve maliyetlerde katlanma bekleniyor.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, KOBİ'lerin kur riski yönetme kabiliyeti olmadığını, bu nedenle dövizle borçlanmaya getirilen kısıtlamanın önemli olduğunu söyledi.
Dövizle borçlanmaya getirilecek sınır için taslak hazırlandı. Döviz geliri olmayan KOBİ’ler döviz borçlanamayacak. Büyükler ise riski azaltmak zorunda kalacak
TÜSİAD Başkanı Bilecik, "İş dünyası da dövizle borçlanmak istemiyor ama gerek maliyet gerekse vade yapısı itibarıyla TL borçlanma koşulları oldukça kısıtlı" dedi.
Hükümet, döviz açığı olan 23 bin firmaya borçlanma yasağı getirmeye hazırlanıyor. Şimşek, veri toplamanın yasal altyapısını oluşturduklarını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, küçük işletmelere döviz girdileri olmaması halinde dövizle borçlanmayı yasaklayacaklarını söyledi.
Ekonomi yönetimi, özel sektör döviz borcuna 'hedge' zorunluluğu getirmeyi değerlendirmeye aldı. En borçlu 100 şirkete ilişkin verilen toplandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.