İktisatçı Hayri Kozanoğlu, BirGün'de yayınlanan yazısında yüksek enflasyon, artan işsizlik ve üretimde durgunluk sebebiyle Türkiye'nin stagflasyon sürecine girdiğini iddia etti.
Ekonomist Hayri Kozanoğlu, asgari ücrete zamma kapıyı kapatan iktidarın büyük bir toplumsal tepkiyle karşılaşabileceğini söyledi. Asgari ücretin enflasyona etkisinin sadece yüzde 2-3 arası olacağını ekleyen Kozanoğlu, stagflasyon uyarısında da bulundu.
Kozanoğlu ile Türkiye’nin en yakıcı ekonomik sorunu haline dönüşen yüksek enflasyonu ve olası çözümleri konuştuk.
'Kızgın bir sobaya üzerindeki çaydanlıktan bir damla su dökülünce ne oluyorsa, yeni asgari ücretin zamlar karşısındaki hali odur.'
Ekonomistler, Merkez Bankası kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomist Uğur Gürses, 'Bu artık bilerek yapılan bir kötülük... Ülkeye çok yazık.' dedi.
Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, en büyük kaybın sıcak para akımlarında gözlendiğini söyledi.
Kozanoğlu, 'Cumhurbaşkanını tekzip eden ben değilim, bizzat kendi imzasıyla yayımlanan OVP' diyerek programdaki 10 itirafı derledi.
Hükümetlerin kapalı kapılar ardında sermaye gruplarıyla, şirketlerle yaptığı anlaşmalar 'ticari sır' kapsamına alınarak, şeffaflıktan ve hesap verilebilirlikten kaçırılır.
Ekonomistlere göre, hükümet ülkenin ve dünyanın başına gelen felaketin boyutunun farkında değil ve bu salgının geçici olduğunu düşünüyor.
Prof. Dr. Kozanoğlu, Türkiye piyasalarında bir günde dünya işlem hacminin binde 2'sine denk gelen 19 milyar dolarlık işlem yapıldığına dikkat çekti.
Türkiye’nin önde gelen iktisatçıları Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Aziz Konukman, Prof. Dr. Erinç Yeldan ve Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ekonominin gidişatını Artı Gerçek’e değerlendirdi.
Türkiye’de yurttaşlar ve şirketlerin döviz birikimi 171 milyar dolarla tarihi rekor seviyeye çıktı. Sebebi, yaşanan kur şoku ve seçimlere yönelik belirsizlik...
Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu geçen hafta açıklanan işsizlik, sanayi üretimi, cari açık gibi verilerin korkulandan da ağır bir kriz yaşanacağı izlenimi verdiğini dile getirdi.
Seçim yatırımlarının her gün bir yenisi gelirken, bu adımlar bütçeye dev yük getirecek. Prof. Kozanoğlu, ülkenin 'kumanda ekonomisiyle' yönetildiğini söyledi.
İktisatçı Hayri Kozanoğlu, 'İncelediğimiz veriler, üretimin yavaşladığı, yatırımların durduğu zamana yayılan uzun erimli bir durgunluğa işaret ediyor' dedi.
Türkiye'nin dış borcu 432 milyar dolara dayanırken, "yerli ve milli” ekonominin bir yılda 171 milyar dolar dış borç ödemesi yapması gerekiyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.