teşbihimi bağışlayın; “geçinemiyoruz” diyenler, “konuşamıyoruz” diyenlerden kalabalık, güçlü ve tarih, büyük bir dönüştürücü güç olabildiklerine defalarca şahit oldu!
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 8 Şubat’ta yeni bir kampanya başlatacaklarını duyurdu. Kampanyada ana konular tecrit, açlık grevleri, AİHM ve Kobanê davası olacak.
HDP’nin ‘İş ve Aş Buluşmaları’ etkinliğinin Diyarbakır’daki ayağı sona erdi. Etkinliğe katılan emekçiler işsizlik, yoksulluk ve sosyal sorunlara dikkat çekti.
HDP'li Gergerlioğlu, çocuklarıyla birlikte cezaevinde kalan kadın tutukluların, çocuğun üstün yararı gözetilerek uygun apart dairelerde kalmaları yönünde kanun değişikliği teklifi verdi.
HDP’li Erol Katırcıoğlu ve yanındaki partililere yönelik saldırı girişimi güvenlik kamerasına yansıdı.
MHP’deki sıkıntı daha büyük, 50 yıllık parti cumhurbaşkanı adayı çıkarmıyor, neredeyse biçok ilde belediye başkan adayı göstermedi.
Kürtlerle beraber hareket etmeyi göze almayan, Kürt gerçeğini kabul etmeyen hiçbir parti veya hareket, adı ana muhalefet partisi olsa bile başarılı olamayacağı gerçeği ortadadır.
İkitelli’de etrafını saran kişiler tarafından kaçırıldığı kameralara yansıyan Gökhan Güneş’e ilişkin açıklama yapan HDP, 'Gökhan Güneş’i kaçıran şehir eşkıyaları kimdir?' diye sordu?
Gökhan Güneş'in ailesi çocuklarının akıbetini sormak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne gitti.
Kaçırılan Güneş'in ablası kaçırılma görüntüsünü kendileriyle paylaşan kişiye soruşturma açıldığını iddia ederek, dayanışma çağrısında bulundu.
HDP Ankara Mamak İlçe Binası bilinmeyen bir sebepten dolayı polis ablukasına alındı.
İktidarın 'Ali Cengiz oyunları' peşinde olduğunu söyleyen HDP Sözcüsü Günay, AKP-MHP blokunun ülkenin geleceğini dizayn etmesine izin vermeyeceklerini belirtti.
ABD Başkanlığı görevini devralan John Biden'la ilgili AKP'den hayli ilginç bir iddia geldi.
Aynı zamanda hukukçu olan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, soruşturmayı yürüten savcının bir istihbaratçı gibi çalıştığını belirterek, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
HDP heyeti, 'İş ve Aş Buluşmaları' etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde çiftçiler ile bir araya geldi.
HDP Milletvekili Gergerlioğlu, cezaevlerinde süren açlık grevlerine dair 'Herkes yaşananlara karşı duyarlı olmalı, elinden gelen yollarla bu zulmün bitmesi için gayret göstermeli' dedi.
Saray, baskı uyguladığı HDP’den farklı köklerden iki Kürt partisinin, PİA ve KDP’nin kuruluşunu hilelerle engelliyor. Bu da gösteriyor ki iktidarın PKK ile değil, Kürtlerle meselesi var.
HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu hakkında 'terör örgütü propagandası yaptığı' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
İYİ Parti lideri Akşener, HDP ile ittifak yapmamak için farklı çözüm önerileri aradıkları yönündeki iddialarla ilgili, 'Bizim HDP ile herhangi bir yan yana gelişimiz söz konusu değil' dedi.
İmralı'daki tecritin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde başlatılan açlık grevi 56. gününde. Açlık grevlerine dikkat çeken HDP'lilerin eyleminde gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı.
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, 'Tecrit bu ülkede savaşın, yoksulluğun ismi oldu. Bu yaklaşım iktidarı her gün biraz daha çıkmaza sürüklüyor' dedi.
HDP milletvekillerinden oluşan heyet 'iş ve aş buluşmaları' etkinlikleri kapsamında Diyarbakır’da temaslarına başladı.
‘Bahçeli, MHP ve iktidara yanaşık Susurlukçu mafya-terör güçleri, HDP’nin kapatılması için bastırarak bir taşla iki kuş vurma hesabı yapıyor.'
Leyla Güven'in tutuklanmasını protesto eden HDP'li il eş başkanına 'suçu ve suçluyu övme' suçlaması yöneltildi.
Selahattin Demirtaş'ın da avukatlığını yapan Mahsuni Karaman Kobane iddianamesini değerlendirdi.
İstanbul’daki ilçe örgütlerine yapılan polis baskınlarına tepki gösteren HDP İl Eş Başkanı Erdal Avcı, yapılan uygulamanın açık bir faşizm olduğunu söyledi.
HDP MYK, uluslararası demokratik kamuoyuna Afrin ve diğer bölgelerde devam eden 'işgal ve savaş suçlarına' karşı ses yükseltme çağrısında bulundu.
DTK çalışmalarına katıldığı gerekçesiyle 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla yargılanan HDP Siirt eski Milletvekili Hatice Kocaman hakkında tutuklama kararı verildi.
'HDP, kapısına kilit vurulacak bir dükkan değil, koskoca bir halk hareketidir. Biz demokratik siyaset konusundaki kararlı duruşumuzu sürdürürüz, bundan taviz vermeyiz.'
HDP Milletvekili Garo Paylan ve Dink davasının avukatlarından Bahri Belen dava süreciyle ilgili Artı TV'ye konuştu. Paylan, cinayetin şimdi de 'FETÖ'ye yıkılmaya çalışıldığını söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.