HDP Diyarbakır İl Örgütü'nün 2. Olağanüstü kongresi sonrası HDP Eş Başkanı Temelli, milletvekilleri ve tutuklu aileleri Koşuyolu Parkı'na yürümek istedi polis engel oldu.
HDP Eş Genel BaşkanıTemelli, MHP lideir Bahçeli'nin 'Öcalan avukatıyla görüşsün' sözlerini değerlendirdi.
Pınar Aydınlar hakkında, HDP mitinginde 'Herne Pêş' marşını seslendirdiği için açılan soruşturmada 'kovuşturmaya yer yok' kararı verildi.
Valilik, uygulamaya ilişkin bilgi isteyen belediye yetkililerine, ‘talimat bu şekilde’ yanıtını verdi.
MHP lideri Bahçeli, Abdullah Öcalan'ın 8 yıl sonra avukatlarıyla görüşmesine ilişkin konuştu.
Ölüm orucuna başlayan tutukluların eylemi de 12’nci gününe girdi.
'Herkes HDP'ye soruyor 'ne yapacaksınız' diye. HDP'nin ne yapacağı bellidir. Kışanak'ın mazbatasına el koyan zihniyet ile İmamoğlu’nun mazbatasına el koyan zihniyet aynıdır.'
Sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında 4 kişi gözaltına alındı.
AKP’nin, seçim kurulu başkanları ile ilgili kriteri değiştirmeyi planladığı öğrenildi. CHP, HDP ve İYİ Parti YSK temsilcileri böyle bir düzenlemeye karşı duracaklarını belirtti.
HDP, çağrı niteliğinde bir açıklama yaparak, Cizre ve Silopi başta olmak üzere ülkenin tamamında uygulamaya konulan hukuksuzluklara karşı herkesi ortak mücadeleye davet etti.
KHK'li belediye başkanlarına mazbata verilmemesi karşısında CHP'nin sessiz kalması HDP'de bir rahatsızlık yaratsa da partinin 23 Haziran İstanbul seçiminde tutumu farklı olmayacak.
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Taşdemir, Nisan ayında erkekler tarafından öldürülen kadınları meclis gündemine taşıdı.
Zahide Erk Şırnak'ın Balveren (Gundike Mele) belde belediyesinde çayzcılık yaptığı sırada kayyım tarafından işten atıldı. Erk, yerel seçimlerde aday oldu ve beldeye eş başkan seçildi.
Adnan Yücel’in 'Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek' şiirini, 'terör övücü, hatta teşvik edici' bulan Tekirdağ Cezaevi Yönetimi, şiirin yazılı olduğu mektubu tutukluya vermedi.
HDP’nin İstanbul seçimlerinin iptal kararına gerekçe olan iddiaların araştırılması talebiyle TBMM'ye sunduğu önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin de aralarında olduğu 9 HDP'li vekil hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle hazırlanan 13 fezleke Meclis'e sunuldu.
İlçe kaymakamının talimatı üzerine Cizre Belediyesine X-Ray yerleştirildi.
Ekrem İmamoğlu’na desteğin süreceğini belirten HDP'li siyasetçiler, 'Kürtler AKP ile anlaşacak' iddialarını tepkiyle karşılıyor.
Şimdi kazanılması gereken bir seçim var. Çünkü bu seçimde Türkiye halklarının 6 Mayıs’ta YSK ile ilan edilen faşizme geçit vermeyeceğini göstermesi gerekecek.
8 yıldan sonra avukatlarıyla görüştürülen Öcalan’ın mektubu, İstanbul seçiminin iptal edildiği gün yayınlanınca, bazıları yine 'Kürtler iktidarla anlaşıyor' sakızını çiğnemeye başladı.
HDP YSK temsilcisi, AKP’li Özel’in aksine seçmen listelerinin yenilenmeyeceğini söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: 'HDP'nin ne yapacağıyla vakit harcamayın. HDP nerede bir hukuksuzluk varsa orada olacak. Dün ne yaptıysa onu yapacak. Asıl siz ne yapacaksınız?'
HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, AKP paylaşımına tepki gösterdi.
Bu karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süre önce temenni olarak ifade ettiği 'kızgın demiri soğutma' ya da 'Türkiye İttifakı' açılımlarının tam tersi yönünde atılmış bir karardır.
'Sayın Abdullah Öcalan'ın 8 yıl aradan ve 810 başvurudan sonra avukatları ile yapmış olduğu görüşme, gecikmiş ama olumlu hukuki bir adımdır.'
'Çocuklarımızdan haber almalıyız, onların vereceği kararın ardından açıklama yaparız.'
HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, vurulan ve kan kaybından yaşamını yitiren Sertip Şen olayına ilişkin görgü tanıkları ile görüştükten sonra açıklama yaptı.
Güven'in eylemi 179'uncu gününe ulaşırken, 15 tutuklunun ölüm orucu da sürüyor.
HDP Merkez Yürütme Kurulu, 1937-38'de yaşanan Dersim Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
HDP Diyarbakır İl Örgütü binasının kapısını kalkanlarla kapatan polis binadan çıkışlara izin vermedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.