Gençliğinde şiirle, edebiyatla iç içe bir yaşam sürdüğünü söyleyen Erdoğan, HDP için 'Bunlar bir de parti kurup Kürtleri sömürdü' dedi, CHP için ise 'pislik, çöplük' ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, "HDP barajı geçer ve ben de iyi bir oy alırsam AKP’ye güle güle diyebilirsiniz" dedi.
MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, erken seçime dair yaptığı araştırmaları ve görüşlerini paylaştı.
Haziran hareketi, bağımsız tutum konusunda eleştiriye maruz kaldığı için titiz. Hareket, öncelikle bağımsız bir güç olsun, yol haritası içinde özne olsun, kendi iradesiyle yürüsün istiyor.
MetroPOLL Araştırma Nisan ayı anket sonuçlarını açıkladı.
AKP yeni bir sosyal yapının kurulabilmesi için önemli bir şansı heba etti. Nedenleri muhtelif. Ama fay hattının düşük tarafından yükselenler için bu şans hala geçerli.
Karar duruşmasında sanıklara verilen hapis cezası üç kere indirildi.
İki dakikalık şarkıda 'Sömürüye, yasaklara, haksızlıklara, baskılara, asimilasyona karşı HDP' deniliyor.
HDP Mardin İl Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Mazıdağı’nda ilk seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.
Türkiye’nin en genç milletvekili aday adaylarından biri, lise 3'üncü sınıf öğrencisi Batmanlı Rozerin Aktaş oldu.
HDP'li vekiller Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri terketti.
Fatih Altaylı, 2016'dan beri tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmamasını 'adaletsizlik' olarak nitelendirdi.
HDP, Hafta başında hem milletvekili hem de cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçim bildirgesini açıklayacak.
İlk turda Demirtaş etrafında kenetleneceklerini söyleyen Buldan, ‘2. turu konuşmadık ama 2 adaydan birini tercih edeceğiz’ dedi.
Söz konusu 52 kurum ve kuruluş, Avrupa'da yaşayan Kürt, Türk, Laz, Ermeni, Çerkez, Süryani, Êzidî, Alevi, Hristiyan ve Müslümanları temsil ediyor.
Demokrasi İçin Birlik 'Tek adam rejimini engellemenin yolu HDP'nin barajı aşması' açıklamasında bulundu.
70'lerin 'Karaoğlan Ecevit' sloganının yerini artık 'Gariban Muharrem' alıyor… Selda şakıyabilir artık: 'Sağ yanımda Reco var, İnce'ye dönder beni'… Ama sirenlerin sesi kandırmasın kimseyi!
Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici kritik eşik uyarısı da yaptı.
HDP'yi eleştiren Tan, 'marjinal solun' Kürt siyasal hareketinde çok etkili olduğunu iddia etti.
Araştırma şirketleri seçimin ikinci tura kalacağını ve 'seçim güvenliği' ile 'küskün Kürt seçmenlerin' sonucu belirleyeceğini söylüyor.
Almanya'da 7 Haziran'da başlayacak oy verme işlemleri öncesi partiler çalışmalarına hız verdi
Yüksel direnişçisi Veli Saçılık, 'Tek adam diktatörlüğüne karşı, özgürlük isteyenlerin safında olmak için HDP'den adayım' dedi.
Buldan'dan 'Seçim demokratik bir yarış' diyen Erdoğan'a: 'Madem öyle, sayıları on bini bulan kadromuz neden cezaevlerinde, neden bizim adayımız rehin?'
Dilan Dirayet Taşdemir’e ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla hapis cezası verildi.
Muhalefet adaylarına yer vermeyen TV kanallarına tepki gösteren bir yurttaş TRT hakkında suç duyurusunda bulundu.
Bu davayla birlikte Demirtaş'ın Diyarbakır'da süren tüm dava dosyaları Ankara'ya nakledilmiş oldu.
ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, 'Solculara kime oy vereceğini reçete ile sunmaya gerek yok' dedi.
Operasyonların ardından evleri devlet tarafından yıkılan Sur halkı, kışın kapılarını çalmayan yetkililerin seçim öncesi kömür dağıtmasına tepki gösterdi.
HDP Gençlik Meclisleri üyeleri, 'HDP olmadan tek adam rejiminin yıkılamayacağını' ifade etti.
Valilere verilen yetki tartışma konusu oldu. HDP'li Ayhan Bilgen 'Çeşitli seçim şaibeleri ortaya çıkabilir' dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.