Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun (ICIJ) paylaştığı belgeleri, 17 ülkeden 600'den fazla gazetecinin inceledi.
Usta, 'Erdoğan, IMF ile ilgili 'hoş hatıralarla anmadığımız bir dönemi kapattık' dedi. IMF ile en uzun süre anlaşma sürdüren kendisi. Nasıl bir sıkıntı çektiyse her ortamda söylüyor' dedi.
IMF Başkanı Georgieva, IMF İcra Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, CEO olduğu dönemde Dünya Bankası'nda uzmanlara Çin'in lehine baskı yaptığı iddialarını cevapladı.
Dünya Bankası'nın 2018-20 iş yapılabilir ülke raporlarında usulsüzlük olduğu iddia edildi. Dönemin Dünya Bankası CEO'su IMF Başkanı Georgieva'nın da sürece dahil olduğu öne sürüldü.
İktisatçı Eğilmez, IMF'nin yeni tahsis edilen 6,3 milyar dolarlık SDR'ın Merkez Bankası hesaplarına girdikten sonra rezervlerin eksi 39,8 milyar olduğunu belirtti.
TCMB'nin geçen haftaya ilişkin rezerv verilerin göre, brüt döviz rezervleri 9,8 milyar dolar arttı. Yaşanan artışta IMF'in 6,3 milyar dolarlık SDR desteğinin hesaplara geçmesi etkili oldu.
Kolombiya Merkez Bankası, IMF'nin kendisine tahsis ettiği 2,79 milyar dolar değerindeki parayı hükümete transfer etti. Hükümet bu parayı bütçe finansmanında kullanacak.
Gopinath, gelişen piyasaların varlık alımlarının azaltılmasını kaldıramayacağını söyledi. Fed, 2013'te tahvil alımlarını azaltınca gelişen ülke para birimleri altı hafta boyunca düşmüştü.
IMF verilerine göre Türkiye'nin dünya ekonomisinden aldığı pay 1980'le aynı.
Merkez Bankası eski Başekonomisti Kara, IMF'den gelen paranın sadece rezerv artışı sağlamadığını aynı zamanda Hazine'ye de harcama yapma imkanı verdiğini belirtti.
İktisatçı Mahfi Eğilmez, son yazısında 'yanlış bilinen konuların doğrusunu' anlattı.
IMF'nin 650 milyar dolarlık SDR tahsisatından Türkiye'nin 6.3 milyar dolar pay aldığını belirten Hazine ve Maliye Bakanlığı, IMF ile imzalanan özel bir anlaşma olmadığını açıkladı.
Ekonomist Kubilay, bu paranın döviz rezervlerinin daha dolgun görünmesini sağlayacağını belirterek, 'Pasif şekilde tutulmasında ulusal anlamda büyük fayda var' dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Keçiören ilçesinde muhtarlar, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
Dünya Bankası daha önce taahhüt ettiği 5,3 milyar dolarlık kaynağı ödemeyeceğini duyurdu. IMF de ülkenin yurt dışındaki 9 milyarlık rezerve erişim hakkını dondurmuştu.
IMF, 190 ülkeye özel çekme hakkının tahsisini gerçekleştirdi. Türkiye'nin aldığı pay 6,4 milyar dolar olurken aslan payı ABD'nin oldu. Afganistan ve Venezuela'ya ise tahsilat yapılmadı.
Kararın gerekçesi olarak uluslararası toplumda Afganistan'daki hükümetin tanınması konusunda bir netlik olmadığı gösterildi.
IMF Başkanı Kristalina Georgieva, yeni özel çekme hakkı tahsisinin onaylanmasına ilişkin, 'tarihi bir karar' değerlendirmesinde bulundu.
'IMF’den gelecek para sayesinde 128 milyar dolarlık satış sonrasında eksiye düşmüş olan Merkez Bankası rezervleri yüzde 15 artacak. 'Türkiye iflasın eşiğinde' algısı bir nebze hafifleyecek.'
IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelledi. Raporda, ekonomik beklentilerin nisan ayından bu yana ülkeler arasında daha da farklılaştığı belirtildi.
IMF, küresel ekonomik büyüme tahmininde değişikliğe gitmezken, gelişmiş ülkelerle gelişmekte olan ülkeler arasında artan ayrışmaya dikkat çekti. Türkiye'nin büyüme tahminlerini aşağı çekti.
ABD ekonomisine ilişkin 4. madde konsültasyonunun tamamlandığı bildirildi
Uluslararası Para Fonu (IMF) dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla düştüğü ülkeleri sıraladı. Sıralamada Türkiye birinci olurken, Katar son sırada yer aldı.
Rota, 'Rakamlara bakıldığında ihracatınız artar. Ama insanınızı fakirleştiriyorsunuz. İnsanlar evinden dışarı adım atamaz ya da bir bilimsel kitabı sipariş edemez hale geliyor' dedi.
IMF Başkanı Georgieva, 650 milyar dolarlık SDR aktarımının ağustos sonunda hayata geçeceğini açıkladı. Eksi rezervli Türkiye'ye 6,4 milyar dolarlık IMF parası gelmesi bekleniyor.
Şimdi CB Erdoğan yönetimi battıkça yine İslam’a sarılıyor.
Yapılacak para aktarımı Merkez Bankası'nı eksi rezervden kurtarmayacak.
IMF'nin 4'üncü madde konsültasyonu kapsamında yayınladığı raporda, Türkiye'nin pandemide yurttaşlara ve şirketlere en az doğrudan destek sağlayan ülkelerden biri olduğu belirtildi.
IMF raporunda Türkiye büyümede güçlü toparlanma yaşasa da, 'Ancak tamponlar tüketildi. Yüksek enflasyon, düşük rezerv, yüksek dış finansman ihtiyacı ve dolarizasyonla baş başa kaldı' dendi.
Avrupa Üniversite Enstitüsü'nün Birliğin Durumu oturumunda konuşan Georgieva, belirsizliğin de yüksek olduğunu belirterek 'Bu işte birlikteyiz, bundan ancak birlikte çıkabiliriz' dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.