Üsküdar Belediyesi, AKP'li Türkmen döneminde iktidara yakın Kalyon İnşaat'la yapılan milyonlarca liralık sözleşme üzerinden kamunun zarara uğratıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu: Sözleşme iki kez uzatılmış, oluşan faiz gelirinden vazgeçilmiş.
Kalyon İnşaat'ın Sabiha Gökçen Havalimanı'nı almak için görüşmeler yaparken, Malezya Kralı Şah Abdullah'ın 14 Ağustos'ta satış işlemleri için Türkiye'ye geleceği iddia edildi.
Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ihale AKP'ye yakınlığıyla bilinen Kalyon İnşaat'e verilmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın isimlerden olan eski AKP Rize Milletvekili Abdulkadir Kart’ın sahibi olduğu ASL İnşaat’a milyarlarca liralık kamu ihaleleri verildiği ortaya çıktı.
Lütfü Türkkan’ın Kalyon İnşaat ile ilgili paylaşımı, Beykoz Sulh Ceza Hakimliği‘nin kararı ile erişime engellendi.
CHP’li Erkek, 15 Temmuz'un ardından ilan edilen ve 3 aylık sürelerle toplamda 7 kez uzatılan OHAL döneminin pek çok açıdan tartışmalı olduğunu belirterek önerge verdi.
Sabiha Gökçen'de ikinci pist ihalesini alan Makyol İnşaat, taşeron olarak A K A İnşaat ile anlaştı, şirket ortaklarının Cengiz Holding ve Kalyon İnşaat olması dikkat çekti.
Kolin İnşaat’a ait hisseyi Kalyon İnşaat’ın devralmasından sonra İstanbul Havalimanı’nda ortaklar arasında hisse devirlerine bir yenisi daha ekleniyor.
3 aydır ücretlerini alamayan işçiler, alacakları ödenene kadar nöbette kalacaklarını belirtti.
Yeni havalimanının ortaklarından Kolin İnşaat'ın yüzde 20 hisseyi Kalyon İnşaat'a devretmesinin ardından THY'nin de yüzde 40 hisse alacağı iddia edildi.
Rekabet Kurulu, Cengiz İnşaat, Mapa İnşaat, Limak İnşaat, Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat'a İstanbul 3. Havalimanı için onay verdi.
AKP döneminin yükselen firmalarından Kalyon Grubu’nun Beykoz’da 2. derece sit alanı olan bölgedeki projesi için yapılan özel plan değişikliğine yargı freni geldi.
Projeleri EÜAŞ hazırlıyor, ÇED süreçleriyle ilgili 'tatsız ve pürüzlü' bürokratik işler yine EÜAŞ tarafından hallediliyor, ÇED olumlu belgeleri alınarak özel sektöre kılçıksız sunuluyor.
Türkiye'de Akkuyu nükleer santrali inşa edecek Rus şirketi Rosatom, projeye Türkiye'den ortak olarak kamuya ait EÜAŞ ile görüştüklerini doğruladı.
Atılan imzanın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen hala ortaklık yapısı netleşmemiş. Henüz çivisi çakılmamış Akkuyu nükleer santralinin üreteceği elektrik devlete neredeyse üç katına mal oldu.
Kolin ve Kalyon’un Akkuyu'dan çekilmesiyle ilgili iddiaları cevaplayan Celal Koloğlu, "Parasal sıkıntılar var. Biz belirsiz bir şeyin içinde yer almak istemeyiz" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.