Döviz borcu olan şirketler, kurdan en çok etkilenenlerin başında. Bankacılık ise dış finansman ihtiyacı ve özel sektörün verdiği kredileri ödeyememe riski ile karşı karşıya.
Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku birinci çeyrekte 122 milyar dolara yükseldi. Bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku yüzde 68.9 milyar dolar oldu.
Financial Times: Döviz ağırlıklı borçlanmış bir ülkenin en son görmek isteyeceği şey kendi para biriminin yere çakılmasıdır. Türkiye’nin başına tam da bu geldi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Akben, "Bir kısım büyük gruplara ait kredilere ilişkin ortaya çıkan hususlar münferit" dedi.
Merkez Bankası, bankaların ilk çeyrekte TL krediler için standartları gevşettiğini, yabancı para cinsinden kredilerde sıkılaşmanın sürdüğünü kaydetti.
Garanti Bankası Genel Müdürü Erbil, "OTAŞ kredilerinin bankalara en ufak bir etkisi olmayacak, Yıldız Grubu'nda da risk doğuracak bir süreç yok" dedi.
Yıldız Holding, kısa vadeli kredilerinin 1 milyar dolarlık kısmını uzun vadeliye çevirdi. Daha önce holdingin üç yıl geri ödemesiz yapılandırma istediği belirtilmişti.
Ülker Bisküvi'nin sahibi Yıldız Holding'in, 10 banka ile kredilerinin yapılandırılması için görüştüğü, kredilerin vadesini uzatmak istediği kaydedildi.
Durmuş Yılmaz, KGF kredilerinden kaynaklanabilecek olası risklere dikkat çekerek, “2001 krizi de batık krediler yüzde 10’a ulaşınca geldi” dedi.
Türk Telekom'un ana hissedarı Ojer Telekomünikasyon'un (OTAŞ) Akbank'tan aldığı kredi 2017 yıl sonu itibariyle 'yakın izlemedeki krediler' sınıfına girdi.
Eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın ABD'de altı suçlamanın beşinden suçlu bulunduğu Halkbank, bu yıla ilişkin beklentilerini açıkladı.
Mahkemelerde 25 milyon icra dosyası var. Tekil kişi olarak 3.5 milyon kişi krediler sebebiyle icraya düşmüş, diğer borçlarla bu 7 milyonu buluyor.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Kredi Garanti Fonu teminatlı kredilerde 90 milyon TL'lik kredinin ger dönmediği açıkladı.
Ekonomiyi canlandırma önlemlerine rağmen KOBİ'ler can çekişiyor. KGF ve KOSGEB kredileri KOBİ'lere can suyu olmaya yetmedi. Mayısta 8 bin 577 KOBİ daha banka takibine düştü.
Merkez Bankası’nın anketine göre, bankalar, bu yılın ikinci çeyreğinde işletmelere kullandırılan kredilere uygulanan standartları gevşetti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.