İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 65.21 çıktı ama son 5 yılda yüzde 30 azaldı.
Son aylarda Türkiye'nin birçok bölgesinde kuraklık riski bulunurken, yayınlanan kuraklık haritalarında da bu durum, çok net görülüyor.
Tarım yazarı Özdil: İklim değişikliği hem yaşamımızı hem de tarımsal üretimi etkileyecek. Paramız olsa bile tarım ürünlerini satın alamayacağımız duruma geleceğiz, çünkü ürün olmayacak.
Dr. Erol Kesici, Türkiye’de 50 yılda kuruyan sulak alanlardaki su kütlesi miktarının 1.3 milyar hektar, yani 24 Eğirdir Gölü veya 3 Van Gölü ya da Marmara Denizi kadar olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sanıldığı gibi su zengini bir ülke olmadığını ileri sürdü.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Türkiye'nin yer altı su rezervlerinin ortalama seviyenin altında yer aldığını açıkladı.
İstanbul'da kuraklık nedeniyle barajlardaki su seviyesi yüzde 20'lere inmişti.
Yağışların az olması ve mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar çiftçilerin ürünlerini ve ekim zamanını etkiliyor.
Türkiye'nin önemli bölümünün yağış almadığı, aralık ayı ile son dönem haritalarında 'olağanüstü ve şiddetli kuraklık' görülüyor.
Türkiye genelinde iklim değişikliğine bağlı olarak kuraklık yaşanırken, üretici Mehmet Sarıçam, birkaç gün içerisinde yağmur yağmazsa yüzde 70 ürün kaybı yaşayacaklarını dile getirdi.
Son üç yılın en yüksek seviyesine ulaşan küresel gıda hammaddelerindeki fiyat artışına, kuraklık da eklenince bu yıl halkın mutfağındaki yangının daha da büyüyeceği öngörülüyor.
Son 91 yılın en kurak dönemini yaşayan Trakya'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 33'lere düştü.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, iklim krizinin depremden daha büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi.
Su sıkıntısının üretimi etkileyeceğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Dursun Okur, 'Su olmazsa, üretimde sorunlar yaşanır ve verim düşer. Üreticilerimiz dört gözle yağmuru bekliyor' dedi.
Yağışların sadece günlük tüketilen suda azalma getirdiğini söyleyen Prof. Dr. Toros, 2021 yağışlarını beklememiz gerektiğini söyledi.
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamalardan ekonomik olarak etkilenen kesimlere destek paketi verileceğini söyledi.
İSKİ verilerine göre, İstanbul'un su kaynağı olan barajlardaki su oranı son 10 yılın en düşük seviyesinde.
Sarımehmet Barajı'nın su seviyesi kritik eşiğin altına düştü
Son 3 ayda Türkiye'nin önemli bölümünün yağış almadığı, olağanüstü, çok şiddetli ve şiddetli kuraklık yaşandığı görüldü.
Melen Çayı’nın yüzde 65’inin kuruduğu belirtiliyor.
'Bu tüketim biçimiyle yer altı su seviyesinden artık istifade edilemeyecek noktaya geleceğiz, bu kaçınılmaz. Dolayısıyla yer altı suyu alarm veriyor.'
Kirlilik ve su kaybı ile sık sık gündeme gelen Eğirdir Gölü'ndeki Kemer Boğazı günden güne daralıyor.
'Çok ciddi bir şekilde İzmir kuraklığa gidiyor. Kendi kendimizin ayağına sıktık.'
İstanbul'un su ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan büyük barajlardan Kazandere ile Pabuçdere barajları kurudu. Kazandere'nin doluluk oranı, 3.97'ye, Pabuçdere'ninki ise 8.24'e düştü.
Türkiye'de bu yıl sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Özellikle Eylül ayında beklenenin oldukça altında yağış alan İstanbul’da barajlar boş kaldı.
İstanbul Barajlarında 22 Ağustos itibariyle doluluk oranı yüzde 50.31 oldu. En sıcak yıla doğru ilerleniyor.
Yeraltı suları haritası, kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olan bölgeleri gösteriyor.
Meriç ve Tunca nehirlerinde su seviyesi Ağustos ayından daha düşük.
James O’Donoghue, tüm su kaynakları kuruduğunda Dünya’nın nasıl görüneceği gösteren bir video yayınladı.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Avustralya hükümetine seslenerek 'develeri öldürmekten farklı bir çözüm' bulmaları çağrısı yaptı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.