Ege Bölgesi’nin gözde turizm merkezileri arasında yer alan Akbük’teki Soğuk Su Koyu ‘vahşi turizm’ tehdidi altında. Artan kirlilikten dolayı Soğuk Su Plajı 'mavi bayrak' özelliğini kaybederken bölge halkı denizi kirleten işletmelerin durdurulması istedi.
Termik santrali için maden sahası olarak tahsis edilen ve ağaç katliamının yapıldığı Akbelen Ormanı'nda hava kirliliği tehlikeli boyutlara ulaştı. İkizköy Muhtarı Nejla Işık, köyde bu nedenle hastalıkların arttığına dikkat çekti.
Yaz aylarında 2 milyona kadar kişiyi ağırlayan Edremit'te, körfez yeterli yatırım olmadığı alarm veriyor. Evsel atıkların 650 binlik kısmı arıtılıyor, diğer kısmı bypass edilerek doğrudan (denize ve derelere dökülüyor.
Marmara Denizi'ni müsilaj kaplamasının ardından hazırlanan 22 maddelik "Marmara Eylem Planı" halen hayata geçirilmedi. Prof. Dr. Sarı, "Kirliliğe karşı önlem alınmazsa Marmara Denizi yararlanılamaz hale gelir" dedi.
Bakanlık, Balıkesir’de dere yatağında oluşan kırmızı renkte kirlilik nedeniyle vidanjörlerle temizlik başlatıldığı, kirliliğe neden olduğu belirlenen İ.D.'ye 548 bin 48 TL ceza uygulandı.
İzmit Körfezi’nde kirlilik haberlerinin geldiğini söyleyen Prof. Dr. Ergül: Canların yaşam alanlarını, yumurtlama alanlarını etki altına alıyorlar ve canlılara uygun habitatlar bırakmıyor.
Salda Koruma Derneği, göle giriş yasağı kapsamının genişletilmesi ve tüm gölde uygulanmasını istedi.
Yeni Zelandalı bilim insanları, Antarktika’da taze yağan karda ilk kez mikro plastik buldu. Kirliliğin yayılma boyutlarını ortaya koyan bu çalışmanın, dünyada bir ilk olduğu vurgulandı.
Düden Şelalesi'nin de kaynağı olan Kırkgöz'e dalış yapan 10 kişilik ekip, 2 saatte hem dip temizliği yaptı hem de kirliliği görüntüledi.
Silivri Sahili'nde deniz çöplüğe döndü. Atıklar ve yosunlar nedeniyle ortaya çıkan görüntü sahile yürüyüş için gelenlerin tepkisini çekti.
Kütahya’nın Simav ilçesinden doğarak Balıkesir’in Kepsut ve Susurluk ilçelerinden geçen Simav Çayı’ndaki kirlilik gözle görünür boyuta ulaştı.
CHP İstanbul Milletvekili Tanal, Urfa Balıklıgöl’de kirlilik nedeniyle balık ölümleri yaşandığını duyurarak, Balıklıgöl’ü kaderine terk etmişler’ dedi. Acil tedbir alınmasını istedi.
Uluabat'taki kirliliğe ilişkin rapor hazırlayan Dr. Erol Kesici, bölgedeki tahribatın balıkların ve kuşların doğal yaşam alanlarına zarar verdiğini belirtti. Çözüm önerilerinde bulundu.
Marmara Denizi’ndeki kirlilik sorunu devam ederken Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Kamara Deresi'nin kırmızı renge bürünmesi endişe uyandırıyor.
The Guardian’da yer alan habere göre, ameliyat geçiren 13 kişinin akciğerlerinden alınan örneklerin 11’inde mikroplastik tespit edildi.
Afşin A Termik Santralı’na iki ünite daha eklenmesi için başvuru yapıldı. CHP’li Öztunç, ‘Maraş’ı gözden çıkarmışlar, haritadan silmek istiyorlar. Bölge halkına düşmanlık yapıyorlar’ dedi.
İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneğine göre; sudaki kimyasal oksijen ihtiyacı normal değerden yaklaşık iki kat, biyolojik oksijen ihtiyacı da yaklaşık üç kat daha fazla çıktı.
Hidrobiyolog Prof. Dr. İskender Gülle, ‘Köpükler genelde zararsız ancak göl suyu kirli olduğu takdirde biyotoksinler, pestisit ve bazı toksinler konsantre hale gelebilmektedir’ dedi.
Artüz, ‘Müsilajın parçalanma sürecinde bakterilerin etkisi yok olduktan sonra geriye çok büyük bir biyokütle kalacak. O da bundan sonraki felaketi doğuracak’ dedi.
Saros Körfezi’nde denize dökülen kil, 144 balık türü, 78 deniz bitkisi türü ve 34 sünger türünün ölümlerine neden olacak.
Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Hızal, 'Direkt saldırmaz, arı gibi sokmaz. Ama yine de kişiden kişiye değiştiği gibi, salgıladığı koku alerji yapabilir' dedi.
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, sahil şeridinin bir bölümü denizanası istilasına uğradı.
Antalya'da dalış yapan ekipler denizin tabanına yayılmış çöpleri temizledi. Dipteki maske ve eldivenlerin çokluğu dikkat çekti.
Ağır sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ilçesinde kurulacak olan yeni cüruf depolama tesisi için firma ÇED süreci başlattı.
Dr. Erol Kesici, Eğirdir Gölü içine döşenmiş lağım borularından birinin patlamasıyla göl yüzeyine çıkan atıkları görüntüledi. Dr. Kesici 'Bırakın içmeyi, parmağınızı dahi sokmayın' dedi.
Prof. Dr. Tecer, '30-40 metre derinliklerden yer altı suyu çıkarken bugün kuyularda 300-400 metre derinliklere kadar inmeniz gerekiyor' dedi.
Mikrobiyolog İpek Ada Alver, su kirliliğine dikkat çekerek öncelikli olarak müsilajın temizlenmesi gerektiğini söyledi.
Ne yazık ki müsilaj felaketini balık yemek, denize girmek, denizin yüzeyini temiz görmeye indirgemek, bu büyük ekolojik krizi durdurmanın önündeki en büyük engel.
Çanakkale Boğazı’nda denizin 17 metre altından yayın yapan gazeteci Berfin Adıcan, müsilajın bitmediğini gösterdi.
Bozcaada sahilinde haftasonu denize girenlerin plajda bıraktıkları şişeler, çöpler ve kırık şezlonlar tepki çekti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.