Uluslararası Finans Enstitüsü, Türkiye'de enflasyonun gelecek altı ayda sert yükselmesini beklerken, Maliye Bakanı Ağbal, "Enflasyon hızlanacak" dedi.
İki hafta önce Maliye Bakanı Ağbal, akaryakıtta ÖTV indiriminin gündemde olmadığını belirtmişti. Oysa bugün, fiyat artışı kadar ÖTV indirimi kararı alındı.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, KDV iadelerine ilişkin, "Son karar haline dönüştürerek önümüzdeki günlerde güzel bir haber halinde Maliye Bakanı duyuracak" dedi.
Maliye Bakanı Ağbal, 2017'de büyümenin yüzde 5.5'in üzerinde olacağını, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 10'un üzerinde büyüyeceğini belirtti.
Maliye Bakanı Ağbal, enflasyonu yıl sonunda yüzde 9.5 olarak beklediklerini belirterek, 2018'de vergi gelirlerinin yüzde 12'sinin faize gideceğini söyledi.
Merkezi yönetim bütçesindeki gelişmelerle ilgili bilgi veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, "2018'de bütçe açığımız 65.9 milyar lira olacak" dedi.
Şimşek'in, "Vergilerle ilgili telafi tedbirler alacağız" sözü üzerine Ağbal, "Tedbirler bu kadar. İhtiyaçlara göre, kamu harcamalarında ciddi anlamda kemer sıkacağız" dedi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal,"Asgari ücretlinin gelirinin hiçbir şekilde bin 404 liranın altına düşmemesini sağlamak üzere bir yasal düzenleme önerimiz var" dedi.
Maliye Bakanı Ağbal, vergi artışlarıyla gelen Orta Vadeli Program'ın gelir artırıcı tedbirler olduğunu, enflasyona katkısının olmadığını ifade etti.
KDV ile ilgili çalışmada bir oran indiriminin asla söz konusu olmayacağını belirten Maliye Bakanı Ağbal, yıl sonuna kadar vergilerle ilgili bir düzenleme yapılmayacağını söyledi.
Sanal bahisçiler taksicileri devreye soktu. Maliye Bakanı Ağbal, “Taksicilere 3 bin TL maaş verip, git şu bankamatikten paraları çek diyorlar. Bunlara göz açtırmayız” dedi.
Maliye Bakanı Ağbal, sayıları 1 milyona ulaşan mükellefte “düz oranlı flate rate” KDV sistemine geçileceğini, satıştan yüzde 10 KDV isteyeceklerini söyledi.
Maliye Bakanı Ağbal, "Şimdi herkes 'tekrar uzatın' diyor ama uzatmayacağız. Vergi indirimlerinin bir geçici vergi indirimi olduğunu baştan itibaren söylemiştik" dedi.
Kurumlar vergisi indirimi çalışmalarının sürdüğünü belirten Maliye Bakanı Ağbal, özellikle stratejik sektörlerde bir oran düzenlemesi olabileceğini açıkladı.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, genel KDV oranında indirim yapılmasının elzem gözükmediğini belirterek, “KDV’de oran çalışmasını bir sadeleştirme olarak düşünüyoruz" dedi.
Son 15 yılda kamuya ait en değerli kurumları, Türkiye’nin can damarı tesisleri özelleştirme yoluyla satan AKP, toplam 60 milyar dolar gelir elde etti.
Maliye Bakanı Ağbal, vergi reformuna ilişkin açıklama yaparak, toptanda ve perakendede ayrı KDV oranı uygulamasının kaldırılacağını söyledi.
Yüzde 20 olan kurumlar vergisinin düşürülmesinin tartışılabileceğini belirten Ağbal, “Otomobil, tütün ve alkollü içeceklerin vergilerinin çok yüksek olduğunu kabul etti.
Maliye Bakanı Ağbal, "KDV sistemi, bu haliyle sürdürülebilir değil. Yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünde ciddi bir engel oluşturuyor" dedi.
Yılın ilk altı ayında bütçe açığı hızlı arttı. Maliye Bakanı Ağbal, bütçenin haziranda 13.7 milyar lira açık verdiğini, ilk altı ayda ise açığın 25.2 milyar lira olduğunu söyledi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, merkezi yönetim bütçesinin ocak-mayıs döneminde 11,5 milyar lira açık verdiğini belirtti: "Bu açıkta teşviklerin önemli bir etkisi olmuştur...
Maliye Bakanı Ağbal, her türlü kolaylığa rağmen imkanı olup da vergi borcunu ödemeyenlere elektronik haciz dâhil her türlü şekilde müdahale edileceğini söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.