ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, Moderna ya da Pfizer/BioNTech'in Covid aşısını yaptıranlarda yan etki ne kadar güçlü olursa bağışıklık yanıtı da o kadar güçlü oluyor. Araştırma, fazla yan etki gösterenlere güvence vermeyi amaçlıyor.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech ve Moderna'nın güncellenmiş güçlendirici Covid-19 aşılarının kullanılmasına onay verdiğini açıkladı.
Moderna, bugün yaptığı basın açıklamasında Pfizer ve BioNTech aleyhine ABD ve Almanya’da patent ihlali davaları açtığını duyurdu.
Birleşik Krallık hem orijinal Kovid-19 virüsü hem de virüsün Omicron varyantına karşı etkili olduğu açıklanan Moderna'nın yeni aşısına onay veren ilk ülke oldu.
FDA'nın aşıya izin vermesi ve diğer tüm adımların tamamlanmasının ardından aşının gelecek hafta piyasaya çıkarak 5 yaş altı çocuklara yapılmaya başlanması bekleniyor.
Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Pfizer-BioNTech veya Moderna tarafından üretilen Covid-19 aşılarının, kadınlarda adet görmemeye neden olmadığını bildirdi.
Moderna, çocuklar için ürettiği Covid-19 aşısının, yetişkinlerde olduğu kadar 'iyi performans' gösterdiğini açıkladı.
Moderna ilaç şirketinin mRNA teknolojisini kullanarak geliştirdiği HIV aşısında klinik deney aşamasına gelindi. mRNA Covid-19 virüsüyle mücadelede dünyanın gündemine girmişti.
Moderna CEO'su Bancel, 'Eğer gerekirse Omicron varyantını hedef alan bir aşıya da yatırım yapabiliriz' dedi.
Araştırmacılar, 3. doz aşının, Omicron varyantı kaynaklı ölüm ve ağır hastalıkları engelleme konusunda koruma sağlayacağına dair işaretler olduğunu da söylüyor.
Moderna Yetkilisi Paul Burton, yeniden formüle edilmiş bir aşının yeni yılın başlarında hazır olabileceğini söyledi
Firma, destek aşısı için FDA’ya ilk başvurusunu eylülde yapmış ancak sunulan verilerin yeterli açık olmadığı önerileri üzerine acil onay talebini geri çekmişti.
Karar, birçok ülkenin, Moderna aşısının 18-30 yaşlarındaki erkeklerde miyokardit riskini artırdığına dair endişelerini dile getirmesinin ardından geldi.
BioNTech/Pfizer ve Moderna, tahminlere göre 2021'deki satışlarını ikiye katlayacak ve yaklaşık 100 milyar dolarlık gelir elde edecek. Şirketler böylece Covid-19 aşı pazarına hakim olacak.
ABD’de üçüncü doz Covid-19 aşıları üzerine yapılan yeni bir araştırmaya göre, Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarını olan kişilerin en yüksek antikor seviyesine sahip olduğu belirtildi.
Bilim insanları, 22 milyon kişinin verilerinden aralarında Pfizer/BionTech'in de yer aldığı aşıları inceleyerek, bu aşıların güçlü bir koruma sağladığını ve bunun beş ay sürdüğünü gösterdi.
Moderna aşısını olan kişilerde miyokardi görülme sıklığının, Pfizer/BioNTech olanlarda görülme sıklığından az da olsa fazla olduğu açıklandı.
AB'nin ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Moderna firmasının yeni tip koronavirüse karşı geliştirdiği aşının üçüncü dozunun uygulanması için yaptığı başvuruyu incelemeye başladı.
'Ortaya çıkan yeni varyantları görmeye devam edeceğiz ve ayrıca en az bir yıl etkisini gösterecek aşılarımız olacak.'
ABD, Amerikalıların koronavirüsüne karşı korumasını desteklemek amacıyla bir kesim için ilave doz aşıya onay verdi. Bu, aşı üreticileri için milyarlarca dolar kar anlamını taşıyor.
Japonya, yeni tip koronavirüs ve varyantlarıyla mücadelede üçüncü doz aşının uygulanmasına karar verdi.
Japonya Sağlık Bakanlığı, açılmamış Moderna aşısı şişeciklerinde geçen ay sonunda kirlenme, bazı şişeciklerde ise yabancı maddeler bulunduğunu açıklamıştı.
Araştırmaya göre: Moderna aşısı hastalığa karşı yüzde 95 etkinlik oranıyla başı çekerken, onu yüzde 80 ile Biontech ve yüzde 60 ile Johnson & Johnson takip ediyor.
Farklı ABD bölgelerinden veri çeken üç çalışma, aşıların koruyucu gücünü değerlendirdi.
Şirketten yapılan açıklamada tek dozluk aşının geliştirildiği, çalışmayla ilgili güncellemelerin paylaşılacağı bilgileri verildi.
Karara göre, yabancı madde ve şişeciklerinde kirlenme saptanan kullanılmamış 1,6 milyon dozdan fazla Covid-19 aşısı geri toplatılacak.
Belçika'da yapılan bir araştırma, Moderna ve Pfizer-BioNTech aşılarının geliştirdiği antikor seviyesiyle ilgili çarpıcı veriler ortaya koydu.
Moderna'nın 1.63 milyon doz Covid aşısı, 'içinden yabancı madde çıkması' nedeniyle Japonya'da askıya alındı.
Dr. Fauci, Moderna ve Pfizer, ilk aşılarının üzerinden en az altı ay geçtikten sonra üçüncü doz denemelerinden olumlu veriler aldıklarını bildirdi.
FDA, bağışıklık sistemleri zayıf kişilere uygulanmak üzere Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarının üçüncü dozu için onay verdi. FDA Müdürü, 3. dozun neden gerekli olduğunu açıkladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.