ABD'de yapılan bir araştırmada, BioNTech ve Moderna aşılarının Covid-19'a karşı yıllarca koruma sağlayabileceği yönünde verilere ulaşıldı.
Bazı ilaç ve aşıların ağızda eriyen bantlarla alınması hayata geçmiş olacak.
Türkiye'den Fransa'ya seyahat edecek yolcular için 10 gün zorunlu karantina uygulaması kalktı.
AB halihazırda BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson firmaları tarafından üretilen aşıları onaylıyor.
Türkiye'nin anlaşma sağladığı BioNTech aşıları hakkında merak edilen soruların yanıtlarını Prof. Dr. Osman Müftüoğlu verdi.
Putin: Avrupa'da Covid-19 aşılarının fikri mülkiyetinin kaldırılmasıyla ilgili dikkate değer olduğunu düşündüğüm bir fikir var.
Moderna, WHO listesindeki acil durum onayı alan beşinci aşı oldu.
Pandemi bittikten birkaç yıl sonra ise yıllık aşılamaya gerek kalmayacağı bildirildi. Bu görüşlerini virolojik çalışmalara dayandırdılar.
67 milyon nüfusa sahip Fransa'da bugüne kadar nüfusun yüzde 15'ine ilk doz Coronavirus aşısı yapıldı.
AB, şu an için yaklaşık 2,6 milyar doz aşıyı satın almayı sözleşmeye bağlamış durumda.
ABD'li aşı üreticisi Moderna, 12 yaşa kadarki çocuklarda Coronavirus aşısı testlerine başladığını açıkladı.
Prof. Dr. Bülent Ertuğrul farklı mutasyonlar hakkında konuşarak, 'Çıkarken daha dikkatli olabilirler, çünkü mutant virüsün çok daha hızlı bir şekilde bulaştığını biliyoruz' dedi.
Profesör Deborah Dunn-Walters, 'Küresel aşı dağıtımı heyecanlı olsa da, normal hayata dönmeden önce biraz beklemek gerekecek' diyor.
1.9 milyon kişiyi aşılayarak nüfusun yüzde 25'ine aşı uygulayan ilk ülke olan İsrail'de günlük Covid-19 vakaları hala 9 bin 500'ün üzerinde seyrediyor.
İngiliz-İsveç ortaklı AstraZeneca şirketi Coronavirus aşısı için Avrupa İlaç Ajansı'na başvuruda bulundu. AB'den onay alan ikinci aşı Moderna'nın ilk parti sevkiyatı ise Almanya'ya ulaştı.
Bugüne kadar İngiltere genelinde 1,9 milyon kişi PFizer ya da AstraZeneca aşılarının ilk dozlarını vuruldu.
Moderna da BioNTech-Pfizer aşısı gibi mRNA teknolojisi ile geliştirildi.
İsrail'in onayının ardından sadece, ABD ve Kanada'da ruhsat alan Moderna aşısına böylece ilk kez Kuzey Amerika dışında bir ülkede ruhsat verildi.
Avrupa İlaç Ajansı, geçtiğimiz 21 Aralık’ta ABD'li Pfizer ile Alman BioNTech ortaklığında üretilen Covid-19 aşısına onay vermişti.
Moderna'nın aşısı geçen hafta ABD'de dağıtılmaya başlanmıştı.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Moderna ilaç şirketi tarafından geliştirilen Coronavirus aşısının yüzde 94,1 oranında etkili olduğunu duyurdu.
Analistler, Moderna, Pfizer ve BioNTech'in 2021 yılında milyarlarca dolar kazanacağını tahmin ediyor. Ancak, aşı üreticilerinin gerçekte ne kadar para kazanacağı henüz net değil...
ABD'de Pfizer ve Moderna aşılarının acil kullanımı için Aralık ayı içerisinde yetkililer bir araya gelecek.
20 milyon doz aşının bu sene içerisinde ABD'de kullanılması bekleniyor.
Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci yeni aşı hakkında, 'Olabileceğinin en iyisi' dedi.
Dört aşı üreticisinin tamamı aşılarının virüs benzeri bağışıklık yanıtı oluşturduğunu bildirmişlerdir.
Çalışmanın 2022'ye kadar devam edebileceği ancak ilk sonuçların bundan çok önce alınacağı belirtiliyor.
Amerikan biyoteknoloji firması Moderna, korona virüsü aşısının erken klinik denemesinden olumlu sonuçlar geldiğini duyurdu. Ayrıva ABD'de salgında ölenlerin sayısı 90 bin 996’ya yükseldi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.