Cilt kanserine karşı geliştirilen ve yapısı her hastaya uyacak şekilde değiştirilebilen mRNA aşısının insanlar üzerinde denemelerine başlandı. Aşı, akciğer, mesane ve böbrek tümörleri gibi diğer kanserlerde de test ediliyor.
Moderna, bugün yaptığı basın açıklamasında Pfizer ve BioNTech aleyhine ABD ve Almanya’da patent ihlali davaları açtığını duyurdu.
Covid-19 aşıları hakkında konuşan Prof. Dr. Ceyhan, ‘5. doz uygulaması ile ilgili veri yok. 3 doz mRNA aşısı olanlar, son dozun üzerinden 3 ay geçmişse 4. mRNA dozunu yaptırmalı’ dedi.
Aziz Sancar, 'Hiç kimsenin başkalarını tehlikeye atmaya hakkı yok. Aşı karşıtı olabilirsin, evine kapan ve aşı olma; ama dışarı çıkarsan millete bulaştırırsan bu hakkın yok' dedi.
Molnupiravir ilacının kullanım başlamasını değerlendiren Ceyhan, 'Bilim Kurulu zamanını virüs yayılımını azaltacak önlemler ve aşılamayı artırmak için harcasa, daha yararlı olacaktır’ dedi.
Moderna ilaç şirketinin mRNA teknolojisini kullanarak geliştirdiği HIV aşısında klinik deney aşamasına gelindi. mRNA Covid-19 virüsüyle mücadelede dünyanın gündemine girmişti.
Çalışmayla 2 doz BioNTech aşısı üzerine bir doz Turkovac yaptıranların antikor değeri ölçülecek. Sağlık Bakanı Koca, mRNA üzeri inaktif aşı çalışmasının dünyada ilk olacağını belirtmişti.
ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech, zona hastalığına karşı mRNA aşısı geliştireceklerini duyurdu.
Ceyhan, '2-4 yaşındaki çocuklara uygulanan 1/10 oranında azaltılmış antijen içeren mRNA aşısının beklenen etkiyi sağlama' dedi.
Sosyal medyada son kullanma tarihi geçmiş BioNTech aşılarının vatandaşlara uygulandığı iddialarının yer alması üzerine Sağlık Bakanlığı açıklamada bulundu.
Kara, 'Benim gözlemim, bu varyant Türkiye’de ilave bir kapanmayı gerektirecek gibi görünmüyor' dedi.
Araştırmacılar, 3. doz aşının, Omicron varyantı kaynaklı ölüm ve ağır hastalıkları engelleme konusunda koruma sağlayacağına dair işaretler olduğunu da söylüyor.
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüse göre daha bulaşıcı ve öldürücü olan kuş gribinin 14 ülkeye yayıldığını söyledi.
BioNTech/Pfizer ve Moderna, tahminlere göre 2021'deki satışlarını ikiye katlayacak ve yaklaşık 100 milyar dolarlık gelir elde edecek. Şirketler böylece Covid-19 aşı pazarına hakim olacak.
mRNA teknolojisi kullanarak koronavirüsü aşısı geliştiren BioNTech'in kurucularından Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Yunanistan gazetelerinden Kathimerini konuştu.
Koca, '4 ay önce aşı olduklarını dikkate alarak aşının koruyuculuğunun halen devam ettiğini düşünüyoruz' dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ortalama aktif vakamız 400 bin civarında, 400 bin diyelim. 4'te 1'i 0-17 yaş grubunda yani yüzde 25'i' dedi.
Üçüncü doz Covid-19 aşısına gerek olup olmadığına dönük tartışmalar sürerken ABD'de yaşlılar ve risk grubundakilere takviye doz uygulanmasına onay çıktı.
BioNTech şirketinin kurucularında Prof. Uğur Şahin: Deri hücrelerinin belirli faktörlerle yeniden programlanması mümkün
Prof. Dr. Akova 'İki doz aşılıların ağır hastalık geçirmesi, aşılanmanın üzerinden çok zaman geçmesiyle ilgili' uyarılarda bulundu.
Yurt dışına çıkışlarda bazı ülkelerin BioNTech aşısı istenmesi nedeniyle, iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech yaptıranlara bir aşı hakkı daha tanındı.
Sağlık Bakanlığı tarafından dördüncü aşı tanımlanması üzerine Prof. Dr. Sinan Adıyaman açıklamada bulundu.
'Şimdi erkekler için soru şu: Aşılanmayıp hastalığı geçirmek mi, aşı mı daha riskli?'
Türkiye'nin anlaşma sağladığı BioNTech aşıları hakkında merak edilen soruların yanıtlarını Prof. Dr. Osman Müftüoğlu verdi.
67 milyon nüfusa sahip Fransa'da bugüne kadar nüfusun yüzde 15'ine ilk doz Coronavirus aşısı yapıldı.
Virüsün daha hızlı yayılan İngiltere varyantı Türkiye'de ilk kez 1 Ocak'ta görülürken, Güney Afrika mutasyonuna henüz Türkiye'de rastlanılmadı.
Dilipak, mRNA aşısıyla bünyeye mesaj yüklenebileceğini savunmuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.