Karaca, '30 civarında parametreye baktık, balıklarımızda ve deniz suyunda insan sağlığını etkiyecek herhangi bir bulguya rastlamadık' açıklamasında bulundu.
İBB ve İSKİ, Marmara’daki müsilaj sorununun çözümüne ilişkin TBMM’ye sunduğu iki ayrı raporda, 22 projeyle denizi temizlemeyi ve sorunun tekrarını önlemeyi amaçlıyor.
İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, müsilajı temizletmek için düzenlediği 2.4 milyon TL’lik ihalenin 837 binlik kısmının AKP’li Hacıoğulları’nın şirketine verildiği ortaya çıktı.
Uzmanlar, Marmara’da ortaya çıkan yeni müsilaj türlerinin ‘koloniyal’ özellikleriyle çevre felaketlerine yol açabileceği uyarısında bulundu.
Marmara'daki müsilaja ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Sarı, yüzeyden temizlense de müsilajın derinlerde olduğunu belirterek, denizin dibindeki yaşamı öldüreceği uyarısında bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Karahan: Kamu kurum ve kuruluşlarımızda fosfat içermeyen temizlik ürünlerinin kullanımını da zorunlu hale getireceğiz.
Mikrobiyolog İpek Ada Alver, su kirliliğine dikkat çekerek öncelikli olarak müsilajın temizlenmesi gerektiğini söyledi.
Ne yazık ki müsilaj felaketini balık yemek, denize girmek, denizin yüzeyini temiz görmeye indirgemek, bu büyük ekolojik krizi durdurmanın önündeki en büyük engel.
Çanakkale Boğazı’nda denizin 17 metre altından yayın yapan gazeteci Berfin Adıcan, müsilajın bitmediğini gösterdi.
Körfez'in renk değiştirme nedeninin planktondan kaynaklandığı ileri sürüldü
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, “Yüzeyde görmüyoruz ama müsilaj bitmedi” dedi.
Fabrika atıkları arıtılmadan suya bırakılıyor.
Gemlik sahilinde tekrar müsilaj görüldü.
Sarı, temizlik çalışmalarının sonuç verdiğini, ancak daha kalıcı çözümlere odaklanılması gerektiğini belirtiyor.
Çevre Bakanı Kurum imzalı genelgenin, iki maddesinin birbiriyle çelişmesine tepki gösteren CHP’li Öztunç ‘Atanmış bakanlar sadece imza atıyor’ dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'ndeki müsilaj çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı 'Kütüphane Söyleşileri'nin üçüncüsünde öğrencilerle bir araya geldi.
'Devlet başkanı’ sıfatı taşıdığı halde kendi devletine karşı yandaş şirketlere uluslararası tahkim koruması getirdiğini itiraf etmiş oldu. Haliyle pek ‘yerli ve milli’ bir açıklama değildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaj sorularını 'yüz yüze konuşalım' diyerek cevaplamadı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 20 günde 2 bin 516 metreküp müsilajın bertaraf edildiğini duyurdu.
Murat Kurum, 'Aralıksız sürdürdüğümüz temizleme çalışmalarımızda 26 Haziran'da 501 m³ müsilaj ile birlikte 7 bin 430 metreküp müsilajı toplayarak bertaraf ettik' dedi.
Kathimerini: Müsilaj Çevre Bakanlığı adına Balıkçılık Araştırma Enstitüsü tarafından izleniyor.
Bodrum Belediyesi, kıyılarda müsilaj görüldüğü iddiaları üzerine çalışma başlattı.
Darıca’nın ardından Tekirdağ’da da plajlara 'denize girmeyin' uyarıları konuldu.
Zabıta ekipleri ilçe sahiline ‘Denize girmek tehlikeli ve yasaktır’ yazılı tabelalar asarken, araçlarla da denize girilmemesi konusunda anonslarla yurttaşları uyardı.
Darıca'da denize girmek yasaklanırken Bayramoğlu için sahilden alınan numunelerin sonucuna göre karar verilecek.
Müsilaj Çanakkale Boğazı çıkışında, Bozcaada ve Gökçeada sahillerinde de görüldü.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'ne 30 metre derinlikten oksijen verileceğini duyurdu.
Müsilaj kirliliğinin görüldüğü Silivri'de onlarca ölü yengeç sahile vurdu.
'Marmara Bölgesi’nde 4 bine yakın balıkçının olduğu söyleniyor, bu balıkçıların 7/24 çalışma usulüyle gezen hareketli platformları onların tekneleri kullanılarak pekala hayata geçirilebilir'
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.