Erdoğan ile İmamoğlu’nu Kanal İstanbul yüzünden karşı karşıya getiren süreç, İmamoğlu’nun projenin vereceği zararları, Aralık 2019’da 15 maddede açıklamasıyla başladı.
Tükiye, iklim kriziyle mücadelenin önemli kilometre taşlarından Paris Anlaşması’nı onaylamayan G20’deki tek ülke.
Bu yıl emisyonlarda yaşanan düşüş, büyük ölçüde ekonomik kriz ve karantina uygulamalarından kaynaklanacak.
YEKDEM elektrik üretimleri karşılığında ödenen miktar, 2011 yılında 774 milyon TL iken, 2019 yılında 38 milyar TL’ye yükselmiştir.
Devlet eliyle, yasayla ruhsatsız şekilde çalışmanın önü açılacak.
İktidarın maden şirketlerine sağladığı bu avantajlar yetmemiş olacak ki, avantajlara yenilerini eklemek üzere harekete geçildi...
Dünya çok fazla şey kaybetti, buna dur demek için harekete geçilmezse, daha çok şey kaybedeceğiz.
Kürt meselesi ve iklim krizi toplumun iliklerine işledikleri ölçüde kalıcı gündem maddeleridir ve o ölçüde kısmi değil toplu çözümler gerektirirler.
Eğer 'dur' denmezse Zonguldak, başka projelerinde yarattığı kirlilikle epey sabıkalı bir şirketin altın arama faaliyetlerine de maruz kalacak.
MAPEG tarafından çok sık biçimde yeni ruhsat alanları açıklanıyor, bu ruhsatların izinin sürülmesiyle yeni odak alanlarının nasıl şekillendiği de belirginleşiyor.
Jandarma eşliğinde girdikleri maden sahalarında kötü koşullarda işçi çalıştırdıkları ve Coronavirus salgınının en yoğun günlerinde de üretime devam ettikleri biliniyor.
Ölen öldüğüyle kalırken, evi, işyeri kullanılamaz hale gelen de selin bıraktığı enkazla ortada kaldı.
Erdoğan’ın konuşması başladığında 7,20’lerde olan dolar, Erdoğan’ın konuşması bittiğinde 7,35’lere dayandı. Konuşmanın başında dolar alıp, konuşmanın sonunda dolar satanlar kar etti sadece…
Bölgenin neredeyse her yanı ruhsatlandırılmış, yerli ve yabancı şirketlere satılmış durumda.
Yusufeli Barajı şantiyesinin bulunduğu alanda heyelan meydana geldi. Heyelana şantiyenin döktüğü hafriyatın neden olduğu ifade edildi. İnsanlar öldü, selde kayboldu.
Ayasofya kararı, ülkenin 2005 yılında Medeniyetler İttifakı girişimini başlatan Türkiye’den 15 yılda tamamen tersi yöne giden bir Türkiye’ye dönüşmesinin apaçık kanıtı niteliğinde.
Paris Anlaşması’nın taahhütlerinden geri adım atmak için ülkelerin Covid-19 pandemisini ve pandeminin tetiklediği ekonomik çöküntüyü bahane olarak kullanacaklarına dair endişeler artıyor.
Kanal İstanbul güzergahında özel proje alanları ilan edebilmek, gayrimenkul yatırımlarını hayata geçirebilmek için revizyon yapılıyor, talanlar plan değişikliğiyle kılıfına uyduruluyor.
Bundan sonra yapılacak enerji yatırımları da en az şu ana kadarki operasyonlar kadar tartışmalı olurken, bir o kadar da şeffaflıktan uzak olacak gibi görünüyor…
Kanal İstanbul güzergahı boyunca DSİ ve İSKİ sorumluluğunda olan su kaynakları, tesisler, içme suyu ve atıksu hatları ile kesişimler söz konusu.
Adana’da 2019 yılında hava kirliliği emisyonları Dünya Sağlık Örgütü sınır değerlerinin altında tutulabilseydi, her beş kişiden birinin ölümü engellenebilirdi.
Vadinin geri kalanı hala koruma altına alınabilir, hala el değmemiş, dokunulmamış özelliklere sahip bölgeler mevcut, en azından buraların korunması için harekete geçilebilir.
Akdeniz’e yine 'hepimizin denizi' diyebilmek ve Akdeniz’in hepimizin denizi olarak kalmasını sağlayabilmek için bölgenin nükleer karşıtı hareketlerinin işbirliğine gitmesi gerekiyor.
Çevre ve yaşam alanları mücadelesi, siyaseten işinize gelen yerde malzeme edip işinize gelmediğinde duymazdan gelebileceğiniz bir ciddiyetsizliğe kurban edilemez.
Gelecekteki olası salgınların yayılmasının önüne geçmek için karar vericilerin, siyasilerin çevre korumacı topluluklara ve aktivistlere daha çok kulak kabartması gerekiyor.
Gelinen noktada, Tunceli Belediyesi ile Doğan İnşaat’ın sahibi Erdal Güntaş arasında yapılan protokolle, taş ocağının Kasım 2020 tarihine kadar faaliyetlerine devam etmesi kararı alındı.
Gazeteci Pelin Cengiz'in annesi Melahat Cengiz tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Gala Gölü Milli Parkı’nın sınırlarında değişikliğe gidildiği açıklandı.
Önce köylünün suyunun kontrolü termik santrale verildi, arkasından santrale yetmediği gerekçesiyle köylünün suyu kesiliyor. İnsanlarla birlikte diğer canlılar da susuzluğa mahkum ediliyor.
Özellikle hem kömür madenlerinin hem de termik santrallerin yoğun olduğu Zonguldak, insanların emeğinin yanında ciğerini de feda ettiği illerin başında gelir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.