Merkez Bankası'nın cuma günü açıkladığı kredi düzenlemesinin ardından Türkiye'nin beş yıllık kredi risk primi (CDS) yeniden 800 baz puanın üzerini test etti.
Finans danışmanı Gencal'a göre CDS'teki düşüşün nedeni riskin azalması değil, BDDK'nın kredi kısıtlaması kararını, insider trading yoluyla önceden öğrenen şirketlerin eurobond alması.
Türkiye'nin risk primi dün 2008 yılındaki küresel finansal krizden bu yana rekor seviyeye çıkarken, Demirtaş da bu konuya dikkat çekerek, 'Faiz inadı ülkeyi mahvetti' ifadelerini kullandı.
TL, dolar karşısındaki kayıplarını 8'inci gününe taşırken yılın en düşük seviyesini gördü. Kredi temerrüt takasları yükselişini sürdürürken, 2008'den bu yana en yüksek düzeyi test etti.
Rusya'nın gelişen piyasa tahvil endekslerinden çıkarılmasının Türkiye'nin lehine olabilir. JPMorgan endeks verilerine göre, Türkiye tahvillerinin risk primi kasımdan beri en düşük seviyede.
Türkiye'nin CDS primi 700'ler seviyesinde seyrediyor. Uzmanlara göre, bu seviye 500'lerdeyken ekonominin son derece kötü gittiği anlaşılır, 1000'de de tahta kapanır...
Jeopolitik gerilimin Türkiye'nin risk primi üzerindeki baskısı ağırlaştı. Türkiye'nin risk primi göstergesi 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.
Doç Dr. Hakkı Öztürk, 'Bir ülkede yüksek enflasyon ve yüksek risk primi varken düşük faiz olmaz, imkanı yok, dünyada bunun örneği yok' açıklaması yaptı.
Bankacılar, piyasada likiditenin dün 'neredeyse kaybolduğunu' özellikle 13.45’teki artışta normalde piyasada etkili olmayacak tutarlarda panik dolar alımlarının etkili olduğunu belirtti.
Yeşilada, 'Türkiye'nin risk primi yok ama Erdoğan riski var. Yerine gelen en zayıf koalisyon bile olsa Türkiye'ye yeniden sıcak para akar' değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye ülke risk primi ile Arjantin, Tunus ve Ekvador'un ardından dünya sıralamasında dördüncü sırada yer alarak, ekonomik olarak gelecek vadeden Nijerya'nın gerisine düştü.
Kaslowski, 'Öncelikle düşürmemiz gereken ülke risk primidir. Risk primini düşürmek için de finansal istikrara ve öngörülebilirliğe ihtiyaç var. Her yol fiyat istikrarından geçiyor' dedi.
Türkiye'nin risk primi, dolar/TL kurunun 7,40'lar seviyesine yükselmesiyle birlikte yeniden 300 baz puan seviyesinin üzerine çıktı.
Türkiye’nin CDS puanı üç yıl önce Brezilya, Rusya, Güney Afrika ile başa baştı. Şimdi bu ülkeler lig atlarken, yeni rakipler Mısır, Kenya, Ruanda, Senegal oldu.
Trump'ın Twitter mesajlarının ardından harekatın başlamasıyla şu ana kadar piyasalara etkisi borsada kayıp, dolar, euro, faiz ve risk priminde artış şeklinde oldu.
Denizbank Genel Müdürü Ateş, 'Risk primini hızla yükseltecek başka faktörler devreye girmezse TCMB'den yıl sonuna kadar 800-900 puan faiz indirim muhtemel' dedi.
Türkiye’nin beş yıllık kredi iflas takası (CDS) primi, dünkü seçimleri Ekrem İmamoğlu’nun tekrar kazanmasının ardından 18 baz puan geriledi.
Ülkelerin iflas riski olarak bilinen CDS'ler Türkiye için 500'ün üzerinde. TCMB rezervlerindeki azalma ve ABD ile yaşanan S-400 krizi artışın en temel iki sebebi...
Türkiye'nin beş yıl vadeli risk primi (CDS) bugün Eylül 2018 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine tırmanarak, 487 baz puana yükseldi.
Türkiye'nin risk primini gösteren CDS'lerde seçim sonuçlarının halen netleşmemesiyle ve yeniden seçime dair belirsizliklerle birlikte tekrar yükselişte...
Risk primi dokuz yılın zirvesinde... Türkiye'nin beş yıllık CDS'leri 2009'den bu yana en yüksek seviye olan 370 baz puana çıktı...
İktisatçı Mustafa Sönmez'in Twitter hesabından paylaştığı tabloya göre, Türkiyenin risk primi 354'ü gördü. Sönmez, "İstikamet ya IMF, ya kaos..." dedi.
Yunanistan'ı geçen Türkiye'nin beş yıllık risk primi (CDS) 2015'ten beri en yüksek seviyede. Türkiye, 329 puanla ‘iflas riski’ en yüksek ülkelerden biri oldu.
Hazine, 457.8 milyon TL'lik beş yıllık tahvili yüzde 13.82 faizle sattı. Risk algısını ölçen beş yıllık kredi iflas takası (CDS) primleri ise yedi ayın en yükseğinde.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.