ABD Başkanı Trump’la G-20 Liderler Zirvesi'nde görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın yaptırımlardan bahsetmediğini söylemişti.
ABD Başkanı Donald Trump, Ekim 2018'de Rusya'nın 'anlaşmayı zaten ihlal ettiği' iddiasıyla, INF'den çekilme kararı aldığını açıklamıştı.
Putin: Bu ordumuz için büyük bir kayıp.
İkilinin arasında geçen tartışma konularından en önemlisinin ABD’nin İran'a karşı başlatmak istediği siber savaş konusu olduğu belli oldu.
14 denizcinin hayatını kaybettiği yangının, 'Loşarik' adıyla bilinen ve nükleer enerjiyle çalışan istihbarat denizaltısında çıktığı kaydedilmişti.
Washington ve Moskova'da olağandışı hareketlilik yaşandı. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, acil kodla Beyaz Saray'a çağrıldı. Avrupa Komisyonu üyeleri de acil olarak toplandı.
Rusya Savunma Bakanlığı, aracın deniz dibinde ordu için çeşitli araştırmalar yaptığını vurgulandı.
Rusyalı uzmanlar: Erdoğan İstanbul'u kaybettiği için zafere ihtiyacı var.
Rusya’nın, hava savunma sisteminin Türkiye’ye ilk teslimatını temmuz ayı içerisinde yapmayı planladığı biliniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, haftasonu Japonya'da yapılan G-20 Liderler Zirvesi'nde bir araya gelmişti.
G20’nin en zayıf lideri diye anıldı ama Trump’ın yanında çektirdiği tek fotoğrafla ülkesindeki ekonomik krizi önledi. Gerçekten de öyle mi?
Kaplan’ın üniversitelerin içinde bulunduğu acıklı durumu sergileyişi ile Türkiye’nin yeni Çin-Rusya ekseni arasında da çok önemli bir siyasal link var.
Trump’ın konuşmasını S-400’lerin alımına yeşil ışık gibi yorumlamak son derece yanlış olur. Zira Trump, o konuşmasında Patriot füzelerinin alımı için yeşil ışık yaktı.
Lindsey Graham: Türkiye bir NATO ülkesi ve kıymetli bir stratejik müttefik.
En fazla ithalat Rusya'dan gerçekleştirildi.
Türkiye S-400’leri alsa da almasa da ağır bir bedel ödeyecek. Ülkenin bu duruma düşürülmesinin tek nedeni birinci yılını dolduran Tek Adam Rejimi.
Putin 'Türkiyelilerle her gün iletişim kuracak biçimde çalışıyoruz, onlarla Amerikalılarla olduğundan çok daha yoğun iletişim içerisindeyiz' dedi.
Görüşme yaklaşık 1 saat sürerken, görüşmenin ana gündem maddeleri arasında; Suriye, ikili ilişkiler ve enerji konuları vardı.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Japonya’da bir araya gelen Putin ve Trump’ın, Suriye, Ukrayna ve İran konularını görüştüklerini söyledi.
Peskov, 'Suriye ve İdlib'deki duruma değinildi. Bu bağlamda Türkiye'yi konuştular. Çin'i de konuştular' dedi.
Rusya'dan S-400 sistemi teslim alan ilk yabancı ülke Çin'di. Türkiye ve Hindistan da Rusya ile S-400 anlaşması imzalamış ülkelerden.
NATO tarihinde bir ilke imza atarak, uzay alanında stratejisini belirlemek için harekete geçti. Uzay da denizler, hava ve kara gibi NATO için operasyonel bir alan haline getirilecek.
Putin, Batılı partnerlerinin, çokkültürlülük gibi liberal fikrin bazı unsurlarının artık savunulabilir olmadığını kabullendiğini anlattı.
Trump ve Putin arasında gerçekleşen görüşmede Trump, Putin'e esprili bir dille 2020'deki seçimlere karışmamasını söyledi
Rusya karşıtlığını çok dikkatli bir şekilde yatıştırmak lazım. Tabii ki Gürcistan iktidarına güvenilmez, ne kadar Amerikancı oldukları konusunda Mihail Saakaşvili'yle yarışmaktalar.
Mogherini: Vahşet devam ettiği müddetçe barış gerçekleşemez.
Türkiye'nin Rusya'dan dört adet S-400 bataryası almasını öngören anlaşmanın değerinin 2.5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.
ABD, SSCB imzaladığı, INF'den tek taraflı çekileceğini açıklamıştı.
Rusyalı yetkili ateşkese yönelik anlaşmaların 'terörle mücadeleyi' kapsamadığını söyledi.
Stoltenberg, 'Rusya'nın anlaşmayı kurtarmak için 5 haftası kaldı' demişti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.