TTB’nin yeni başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ile sağlık sistemindeki sorunları konuştuk. Eleştirilern odağındaki ‘onaylı randevu sistemi’ni değerlendiren Azap, "Türkiye’de hekime ulaşmada sorun yok. Nitelikli sağlık sistemine erişmede sorun var” dedi.
CHP'li Adıgüzel, Adıyaman’daki bir hastanede apandisit ameliyatının ardından hastasına dikiş atmaya çalışan hekimin sağlam ip bulamadığını gösteren bir video paylaştı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, hazırladığı ‘Sağlık Sistemi Alarm Veriyor’ raporunda hastanelerde yaşanan medikal malzeme sorununa dikkat çekti.
MHRS'den randevu alamayan yurttaşlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Almanya'dan uçakla getirilen hasta' videosunu paylaşması üzerine isyan etti.
Ekonomik koşullar ve çalışma şartlarından dolayı hekimlerin yurt dışına gittiğini ifade eden Prof. Dr. Kaynak, Ocak’ta 197 doktor yurtdışında çalışmak için başvurduğunu belirtti.
SES Ankara Şubesi, salgın döneminde yaşanan sağlıkta şiddet olaylarına ilişkin hazırladığı rapora göre Bakan Koca şiddette uğrayan sağlıkçılar konusunda sessiz kaldığı tespiti yapıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yurttaşların hastanelerden randevu alamadığını belirterek, kendi adına da hiçbir branştan randevu alınmadığını test etti.
Doktor Cem Baykal, sosyal medya hesabından sağlık sisteminin durumuna dair çarpıcı açıklamalar yaptı.
Hekimler sağlıklı bir toplum için çalışıyor ama kendi çalışma şartları sağlıksızlık üretiyor. ”Kölelik dayatması” diye tanımladıkları koşullara itirazları var.
Boratav, rezervlerin israf edildiğini belirterek, 'Bütçeyi harekete geçirseydi hem sağlık sistemini ayakta tutacak hem yoksul kesimlerin gelir kayıplarını karşılayacaktı. Ama yapmadı' dedi.
CHP'li Murat Emir, 'Covid hastalarından günlük 5 bin TL istiyor. Ücret yasal olmadığı için de para nakit alınıyor, fatura kesilmiyor' dedi.
Devlet, hastaneler için aldığı 9 bin liralık tıbbi malzemenin parasını ödeyemedi, alacaklı şirkete, ‘nakdimiz yok’ yazısı gönderdi. Murat Emir ‘Kasa boşaldı, kaynak kalmadı’ dedi.
Alex Azar: Bu sağlık sistemimizin talihsiz bir mirası ki kesinlikle ilgilenmemiz gerekiyor.
İngiltere'de bugüne kadar yeni tip koronavirüs nedeniyle 33 bin 186 kişi hayatını kaybetti.
Michael Flynn davasının düşmesi, yaşadığımız çağın gerçek ötesi çağ olduğunu size de hatırlattı mı?
Ham petrol stoku bulunanların zenginlikleri pul olurken, bunlardan kurtulmak için varil başına 40 dolar vermeleri gerekiyor! Batan geminin malları bunlar!
Kanser hastalarının tedavi ve kontrolleri için hastaneye gitmeleri gerekiyor. Gitseler dert, zira virüsle enfekte olma riski var; gitmeseler ayrı dert çünkü tedaviye geç kalabilirler.
Aşısını ha bulduk, bulacağız, ilaç dersen an meselesi, ölümleri saklamada birinciyiz ama gelgelelim, şu maskeyi kim, hangi amaçla ve ne zaman takacak, henüz bunu anlayamadık.
COVID-19’a karşı hiçbir devlet hazırlıklı değildi. Hepsi geç kaldı. İnsan hayatına ve kamu sağlığına öncelik vermeyen rejimler fena çuvalladı. Ve Ankara…
Bırakalım kendimizi geliştirmeyi şimdi, kitap ve film listelerini. Sesimizi duyurabildiğimiz herkese anlatalım salgının görünür kıldığı rezaletleri.
Erdoğan son konuşmalarında Kurtuluş Savaşı’nda ‘halkın zorla devlete borç vermesi’ uygulamasını gündeme getiriyor. Hatta dün Tekâlif-i Milliye’nin ‘10 emir’ini madde madde okudu. Hayırdır!
Erdoğan bilim kurulunun 3 önemli önerisini hiç ciddiye almadı ve geldiğimiz nokta da hiç hoş değil.
COVID-19, ders almak isteyenler için çok şey öğretti, önemli gerçekleri faş etti. Sosyal bilimciler şimdi geleceği öngörmeye çalışıyor.
Özellikle hem kömür madenlerinin hem de termik santrallerin yoğun olduğu Zonguldak, insanların emeğinin yanında ciğerini de feda ettiği illerin başında gelir.
Ne çarpıcıdır ki, 'Yaşlılar ve zayıflar ölür, güçlüler kalır' diyerek sürü bağışıklığını savunanları iktidara getirenler de o yaşlılardı.
Önümüzdeki yıllarda yaşanması muhtemel salgınlardan, vahşi piyasacılara teslim edilmiş bir devlet idaresi ile başedilebilir mi?
COVID-19 herkesten daha enternasyonalist olduğu için artık yerli ve milli çözümler, yaklaşımlar geçersiz. Dinler, siyasi çıkarlar, cehalet virüsün müttefikleri oldu.
Sağlık Bakanı’nın zor durumda olduğu çok belli. Galiba Bilim Kurulu da.
Karşımızda; salgına karşı halkın sağlığını koruyacak, yurttaşlarına ‘evde kal’ demek yerine evde tutacak sosyal ve ekonomik önlemleri alacak güce ve anlayışa sahip olmayan bir iktidar var.
Yeni infaz tasarısına göre koronaya denk gelmezsek katillere, çetelere, cinsel saldırganlara, kadın katillerine denk gelebiliriz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.