Denizli’de şeker fabrikalarına ait pancar kantarının bulunduğu arsaya konut, emeklinin tatil yaptığı tesise de otel yapma kararı alındı. Her iki imar değişikliğinin de onayını Erdoğan verdi.
İktidar, kamuoyundaki tepkilere rağmen şeker fabrikalarının satışının ardından TÜRKŞEKER’e ait arazileri de birer birer satıyor. İhaleyi alan firma ise yine 'tanıdık'.
Çuvalı 290 liradan 800 liraya yükselen şekerdeki krizin nedeni Türkşeker’in raporuna böyle yansıdı: Fabrikalar özelleştirildi, kapasite düştü, üretim azaldı.
Şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğu iddialarına ilişkin Ticaret Bakanlığı fabrikalar nezdinde inceleme başlattı.
AKP iktidarı, TÜRKŞEKER’e ait şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararını 'Rekabetin gelişmesi, sektörün AB ve dünya rekabetine hazırlanması' ifadeleriyle savundu.
AKP hükümetinin şeker fabrikalarındaki mevsimlik işçilere söz vermesine rağmen 25 yıldır kadro yapılmadı. Sorunu Meclis’e taşıyan HDP’li Turan, hükümetin 1500 yeni işçi aldığını hatırlattı.
Özelleştirme öncesi etil alkol üretimi yapılan şeker fabrikaları üretmekten vazgeçmiş.
'Şeker Fabrikaları arazileri, ranta ve talana kurban edilmektedir.'
Sayıştay'ın raporuna göre, özelleştirmeler nedeniyle şeker fabrikalarda üretim yarı yarıya düştü. Dışa bağımlılık rekor düzeye ulaştı. Çözüm bulunmazsa kriz derinleşecek.
Rusya'dan şeker ithalatı yapılmasına tepki gösteren CHP'li Özkan Yalım, bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Kurum'un yüzünün kızarması gerektiğini söyledi.
Türkşeker’e bağlı fabrikaların şirketlere satılmasının vahim tablosu yeni ortaya çıkıyor: Muş, Afyon, Erzincan ve Erzurum’da üretim en az 100 bin ton düşecek.
Özelleştirilmesi büyük tepki çeken şeker fabrikalarından Albayrak Grubu'na Erzurum ve Erzincan'daki fabrikalar için 39 milyon lira modernizasyon teşviği verildi.
Hükümetin şeker fabrikalarıyla ilgili Cargill'den rapor istediğini kabul eden Cargill yetkilisi Aksoy, 'Biz özelleştirme istemedik' iddiasında bulundu.
Üç şeker fabrikasına en yüksek teklif verenler gerekli parayı bulamadı. İkinci ve üçüncü en iyi teklifi sunanlar da asıl firmaların yedeği çıkınca fabrikalar ortada kaldı.
Sayıştay raporuna göre, şeker fabrikalarının son üç yılda yaptığı pancar tohumu ihalelerine sadece bir firma katıldı, ihale de hep aynı firmaya kaldı.
Meclis’e şeker pancarıyla gelen Milletvekili Ali Öztunç, 'Bari bir işe yarayın, bu çiftçinin bu zararını gidermek için Elbistan’ı afet bölgesi ilan edin' dedi.
Özelleştirme İdaresi büyük bölümü özelleştirilen şeker fabrikalarına ait farklı illerdeki 174 bin metrekare arsa ve araziyi 5.5 milyon liraya sattı.
Bor Şeker Fabrikası, hileli bir şekilde ihaleye girmeyen bir firmaya devredilirken, Çorum Şeker Fabrikası’nda da 'Çorumlu kıyağı' gündeme geldi.
Özelleştirilen şeker fabrikaları için verilen 'İşçiler yerinde kalacak' sözü tutulmadı; Bir ustabaşı 4 ayrı kente sürgün edildi, 801 işçi işsiz kaldı, 882 işçi zorla emekli edildi.
Satışı yapılacak olan arsaların ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bor Şeker Fabrikası'nın özelleştirmeden alınıp Dişli ailesine devredilmesi fabrikalarda usulsüz devirleri ortaya çıkardı, Şeker-İş, beş fabrika için dava açtı.
Özelleştirilen 13 şeker fabrikasının sadece yedisi devredildi. Doğuş Çay'ın sahibi Süleyman Karakan, üç fabrika için ek süre istedi, "İşler biraz zor, faizleri görüyorsunuz" dedi.
Şeker İş Sendikası Başkanı Gök, şekerde 'sat kurtul' rejiminin uygulandığını belirterek, “Türkiye’de pancar biterse civar ülkeler dahil pazarı AB ele geçirir” uyarısı yaptı.
Tartışmalara neden olan 13 şeker fabrikasının özelleştirilmesi sandıkta AKP’ye oy kaybettirmedi. Şeker fabrikaları özelleştirilen 11 ilin 9'unda AKP'nin oyu yükseldi.
Birlikte ihaleye çıkarılan Erzurum ve Erzincan şeker fabrikalarının Albayrak Turizm'e satışı onaylandı. 706 milyon TL değerinde iki fabrika 287 milyon TL'ye Albayrak'a gitti.
Türkşeker'e ait Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 287 milyon TL ile Albayrak Turizm verdi.
5 şeker fabrikasının satışına onay çıktı. Turhal, Yozgat, Çorum, Kırşehir ve Bor fabrikalarının satışı onaylandı
Bugün ihalesi yapılan Erzurum Şeker Fabrikası'na teklif çıkmazken, Turhal'i Kayseri Şeker kazandı. Ilgın Şeker Fabrikası'nı ise Alteks Tekstil rekor fiyata aldı.
Kamunun elindeki şeker fabrikalarını satışa çıkaran hükümet, sürpriz bir kararla, nişasta bazlı şeker (NBŞ) ithalatının önündeki gümrük duvarlarını kaldırdı.
Maliye Bakanı Ağbal, 2003-2017 arasındaki özelleştirmelerin tutarının 60.9 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bu veriye şeker fabrikaları dahil değil...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.