Çok iyi hatırlıyorum, Dışişleri Bakanlığımızın sitesinde “Türkiye’de 1915 olaylarına soykırım demek suç değildir” ibaresi vardır.
Ünlü Ermeni tarihçi, yazar olan ve yazdıkları Türkçe'ye en çok çevrilen Prof. Vahakn N. Dadrian’ın farklı zamanalrda yazdığı makalelerden oluşan kitap Belge Yayınları'ndan çıktı.
Fransa’da yakalanan Felicien Kabuga, Interpol’ün kırmızı bülten listesindeydi.
Ezidilerin tarihi, Osmanlı-Türk- Ortadoğu coğrafyasında hep acı ile özdeştir. Ezidiler başı dik bir şekilde IŞİD soykırımının hesabının sorulmasının mücadelesini veriyorlar.
Diyarbakır Barosu, Ermeni Soykırımı’nın uluslararası ilişkilere malzeme edilmeyecek kadar insani bir sorun olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a mektup göndererek, 'Birinci Dünya Savaşı'nın ağır şartlarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini andığını' söyledi.
Enfal Katliamı, Saddam Hüseyin’in iktidarda olduğu dönemde Baas rejimi tarafından Irak Kürdistan Bölgesi’nde 182 bin Kürdün katledilmesi ile sonuçlanmıştı.
Zelzelelerin, tsunamilerin, virüslerin insanoğluna ettiğinden çok daha fazlasını insanlıktan çıkmış ırkçı insan müsveddelerinin gözünü kırpmadan yapabildikleri hiç unutulmasın…
Fransa'da, IŞİD saflarında savaşan Fransız cihatçı Sabri Essid hakkında, 'Ezidiler’e bilinçli soykırım uygulamak ve insanlığa karşı suç işlemek' iddiaları ile dava açıldı.
İngiltere, Putin’in bu girişiminin 'ek detaylarını' öğrenmeleri gerektiğini açıkladı. ABD ise henüz Rus liderin teklifine hiçbir tepki vermedi.
Nazizmin defteri henüz tam olarak dürülemedi. Almanya, karanlık geçmişi ile yavaş yavaş yüzleşiyor. Ne düşünür acaba Gestapo müzesini gezen Türkler?
Ruanda'da 1994 yılında gerçekleşen soykırımda sorumluluğu olduğu belirtilen eski üst düzey bir memur Brüksel'deki duruşmada suçlu bulundu.
Acaba dünyada bu kadar farklı toplum ya da topluluğu bünyesinden arındırma politikası sürdüren başka bir örnek daha var mıdır?
Senato, Ermeni soykırımı tasrısnı kabul etmişti.
Suu Kyi, yaşananları 'iç çatışma' olarak tanımlamayı seçti; soykırım suçlamasını reddetti.
2019 Nobel Ödülleri için katılımcılar ödül töreninin yapılacağı salonun önünde toplanan yüzlerce kişi, ödülün Bosna katliamını inkar etmekle suçladıkları Handke'ye verilmesini protesto etti.
Türkiye ile Libya arasında imzalanan Doğu Akdeniz anlaşmasına tepki gösteren Miçotakis, 'Pontus soykırımı, Yunan tarihinde trajik bir fasıl ve içinde dersler barındırıyor' dedi.
Vucic, 1995 Srebrenitsa katliamının soykırım olarak tanınması için ABD ve İngiltere tarafından sunulan BM tasarısının Rusya'nın vetosuyla bloke edildiğini hatırlattı.
ABD Temsilciler Meclisi'nde, 29 Ekim'de Ermeni Soykırımı karar tasarısı oy çokluğuyla kabul edilmişti.
'Bu mektubu gönderen kişiye sen 82 milyon adına cevap veremiyorsan sen o koltuğa oturamazsın.'
405 kabul ve 11 ret oyu ile geçen tasarı daha sonra ABD Senatosu'na sunulacak.
'73. Ferman ve Ezidi Kadınlarının Özgürlük Mücadelesi Çalıştayı'nda, saldırıların failleri ceza alana kadar tüm dünya kadınlarına ortak tutum alma çağrısı yapıldı.
Kurbanların birçoğunun cansız bedenine Koricani kayalıklarında bulunan toplu mezarda ulaşıldı.
11 Temmuz 1995'te başlayan katliamda 8 binden fazla Boşnak sivil Ratko Mladic emrindeki Sırp askerler tarafından öldürüldü.
Tabutlar, 9 Temmuz Salı günü Visoko'dan Srebrenitsa'ya uğurlanacak. Cenazeler, 11 Temmuz'daki törenin ardından toprağa verilecek.
Katliamlar 11 Temmuz 1995 tarihinde başlamış ve 5 gün sürmüştü.
Çerkes Dernekleri Federasyonu öncülüğünde Beyoğlu'nda düzenlenen anmanın ardından protesto yürüyüşü gerçekleştirilirken, bir heyet Rus Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakmak istedi.
Çerkesler, 21 Mayıs'ın 'Çerkes Soykırımı ve Sürgünü' olarak tanınmasını istiyor. Rusya'dan da resmi özür bekliyorlar.
Fransa 2001 yılında 1915 Ermeni katliamını soykırım olarak tanıyan ilk büyük Avrupa ülkesi olmuştu.
'Bizi Ermeni meselesi üzerinden köşeye sıkıştırmak gayretinde olanların yüzüne her defasında kanlı geçmişlerini çarpmak mecburiyetindeyiz.'
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.