İktisatçı Hayri Kozanoğlu, BirGün'de yayınlanan yazısında yüksek enflasyon, artan işsizlik ve üretimde durgunluk sebebiyle Türkiye'nin stagflasyon sürecine girdiğini iddia etti.
TÜİK'in bugün açıkladığı istatistiklere göre, işsizlik artarken, sanayi üretimi ise düşmeye devam ediyor. İşsizlik ve sanayi verilerini yorumlayan iktisatçı Mahfi Eğilmez, stagflasyon uyarısında bulundu.
Prof. Dr. Hakan Kara; yüksek enflasyon kaynaklı alım gücünün erimesi, temmuzda maaş zamlarının sınırlı tutulması ve son elektrik-doğal-ulaştırma zamları nedeniyle yılın üçüncü çeyreğinde stagflasyon yaşanacağı değerlendirmesinde bulundu.
Ekonomist Hayri Kozanoğlu, asgari ücrete zamma kapıyı kapatan iktidarın büyük bir toplumsal tepkiyle karşılaşabileceğini söyledi. Asgari ücretin enflasyona etkisinin sadece yüzde 2-3 arası olacağını ekleyen Kozanoğlu, stagflasyon uyarısında da bulundu.
2023 ortalarına kadar Türkiye ekonomisinde büyüme, enflasyon, dış borçlanma ve Türk lirasının değerine ne olacağını kestirmek okuyucu olarak sizin kendi kavrayışınıza kalmış.
Türkiye’nin yıl sonunda stagflasyona sürüklendiğine dikkat çeken ekonomistler, Türkiye’nin ne olursa olsun cari açık sorunundan kurtulması gerektiğini vurguladı.
1,2 trilyon dolarlık varlığıyla dünyanın en büyüğü olan Norveç Varlık Fonu'nun CEO'su Nicolai Tangen, beklediği en kötü riskin 'stagflasyon' olduğunu açıkladı.
Kozanoğlu, 25 maddelik tweet serisinde, 'TCMB politika faizinde keskin artışlar yapılmadığı takdirde, TL'nin değer kaybı hızlanacak. Bu da enflasyonu bir kademe yukarı çekecek' dedi.
Yeşilada, 'TCMB'nin, Erdoğan'ın direktifiyle aldığı faiz kararı sadece döviz ve enflasyonu etkileyecek bir sorun olmaktan çıktı. Artık Pandora'nın Kutusu açıldı' nitelemesi yaptı.
Sosyal medyada gündem olan bir sokak röportajında, Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı kısa sürede tanımlayan vatandaş, izleyenleri şaşırttı.
Bu akıl dışı ekonomi yönetiminin bir an önce erken seçimle değişmesini dileyelim. Aksi halde dünyada da zorlu geçecek 2022-23 yılları Türkiye ekonomisindeki enkazın daha da büyümesine neden
Roubini, stagflasyon, zayıf büyüme ve yüksek enflasyon senaryosunu daha muhtemel görüyor. Bu senaryo gerçekleşirse Türkiye ekonomisine ve seçim takvimine etkisi ne olur?
Kriz kahini Prof. Dr. Nouriel Roubini, merkez bankalarının aşırı gevşek para politikalarının küresel ekonomiyi ağır çekim bir tren kazasına sürüklediğini ifade etti.
Financial Times, Türkiye'nin kuru dizginlemek için iki günde 2 milyar dolar sattığını yazdı Bloomberg ise, Türkiye'nin stagflasyonla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.
Türkiye’nin önde gelen iktisatçıları Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Aziz Konukman, Prof. Dr. Erinç Yeldan ve Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ekonominin gidişatını Artı Gerçek’e değerlendirdi.
Yaşanan ağır ekonomik krizin göstere göstere geldiğini söyleyen CHP’li Umut Oran, krizden çıkış için demokrasi ve hukuk devletini işaret etti.
Durgunluk içinde enflasyon yaşandığını belirten iktisatçı Gaye Yılmaz, bu ekonomik krizin bir 'derin bunalım' olduğunu kaydetti.
Uzmanlara göre, Türkiye’deki geçmiş krizlerden farklı olarak bu kez işsiz, emekli ve esnafı çok daha zor bir süreç bekliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.