AKP’li belediye Çaylı Köyü Eğertepe mevkiinde hiçbir yasal izin dahi çıkmadan taşocağı açmak için çalışmalara başladı. Köylülerin dava açması sonucu keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldı.
'Fırat Nehri’ne uzaklığım tam 4 kilometre ama benim suyum yok. Bugün bu kadar emek, bu kadar masraf karşılığını bulamıyor. Birçok çiftçi artık çiftçilik yapmayı bıraktı.'
Mart ayının sonunda depolanan binlerce ton gübreden 9 bin ton amonyum sülfat gübresi geçen hafta Fransa’ya gönderildi. 1500 ton agnezyum sülfat gübresini Türkiye’den bir şirketin satın aldı.
CHP Milletvekili Ayhan Barut, ‘Bölgemizde buğday hasadının başladığı günlerde TMO, buğdayın henüz taban fiyatını açıklamadı ve tonunu 430 dolardan 480 bin ton buğday ithal etti’ dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 118.53 artarken, aylık yüzde 17.76 oranında yükseldi.
Muğla’da babasının kullandığı ot biçme makinesinden fırlayan taş başına isabet eden kişi hayatını kaybetti.
Yetersiz gübre kullanımı nedeniyle verimde en az yüzde 50 düşüş olacak. Fahiş elektrik fiyatları nedeniyle sulama istenen seviyede yapılamayacak. Bazı tarlalara biçerdöver bile girmeyecek.
Konya Ovası için 'hazine' niteliği taşıyan ve Akdeniz'e akan 40 milyon metreküplük su rezervi tespit edildi. DSİ Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, 'Biz hazine bulduk' dedi.
2022’nin ilk üç aylık dönemini kapsayan İSİG raporuna göre 347 kişi iş kazalarında yaşamını yitirdi.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın verilerine göre, çiftçi sayısında yüzde 13,2 düşüş yaşandı. Türkiye'de çiftçi sayısı 493 bine geriledi.
Sarıgöl’de uzun süre tarım ilacına maruz kalması sonucu zehirlenen 60 yaşındaki çiftçi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.
Türkiye son üç yıldır Avrupa'nın en çok atık ithal eden ülkesi. Uzmanlara göre, bu atıkların doğaya ve insana verdiği zarar ekonomiye sağladığı yarardan daha fazla.
Girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı tarlalarını ekemez hale gelen çiftçiler, ‘Krizin çözülmesi için hükümet değişmeli’ dedi.
20 yıla yaklaşan AKP iktidarında çarpık politikalarla tarımı bitiren uygulamalarda payı olan isimler, ‘tarımsal üretimi geliştirme’ amacıyla vakıf kurdu.
Türkiye- Sudan arasında 2014’te imzalanan anlaşma ile kurulan ortak şirkette yapılan görevlendirmelerde Pakdemirli’nin resmi ve gayri resmi danışmanının da olduğu ortaya çıktı.
'Herkesi doyuran bir tarım sektörü var' diyen Kirişçi, 'Memleketimiz 20 yıllık iktidarımız döneminde bir kıtlıkla bir yoklukla hiç tanışmadı' ifadelerini kullandı.
Gübre, ilacın fiyatı arttığı için üretim yapamadığını belirten Mersinli kadın üretici, ‘Tarlam hazır ama dikemiyorum’ dedi.
TZOB Başkanı Bayraktar, 'Paramız olsa bile gıda bulamayacağımız bir döneme giriyoruz. İthalatla ülkeyi doyurma imkanı kalmadı. Acilen tarımda üretim seferberliği ilan edilmelidir' dedi.
Gübre fiyatlarındaki artışla ilgili Meclis araştırması açılması için önerge veren Gürer, kamu fabrikaları olsaydı maliyetler bu kadar artmayacağını vurguladı.
Sevinç köyünde yapılmak istenen kömür ocağına karşı çıkan köylüler, eğer kömür ocağı açılırsa hayvancılık ve tarım biteceğini belirtiler.
TÜİK verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi hem aylık hem yıllık bazda endeks tarihinin rekor seviyesine yükseldi. Yıllık artış yüzde 57,26 olarak gerçekleşti.
Tarım Kanunu uygulanmadığı için çiftçinin devletten alacaklı olduğunu belirten ZMO Başkanı Baki Remzi Suiçmez, çiftçinin toplam 230 milyar TL borcu olduğunu söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 11 Büyükşehir Belediyesi'nin Tarım ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanları, 'Tarım Çalıştayı'nda bir araya geldi.
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) şubatta aylık bazda yüzde 13.74 artarken, yıllık bazda yüzde 68.49 yükseldi. Böylelikle yeni bir rekor kaydedilmiş oldu.
Türkiye tarımı tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne kadar toplamda 126 milyar dolarlık tarımsal ürün ithal edildi.
Gözleri kapatarak, yaşanmakta olan gıda krizinin geçmesini bekleyecek zaman yok. Savaşın ayna tuttuğu gıda fiyatları enflasyonu ve ürün yoklukları tükeniş sürecinin sonuçları.
Rusya, 2023'e kadar ülke dışına ürün ve hammadde ihracatını yasakladı. Rusya'nın ardından bir ihracat yasağı da Ukrayna'dan geldi. Türkiye'nin tarımsal ithalatı olumsuz etkilenecek.
Fransa'da 2020 itibariyle dört yüz elli bin tarım çalışanı yaklaşık 81 milyar avro tarımsal üretim gerçekleştirirken Türkiye’de beş milyon tarım çalışanının üretimi 56 milyar avro.
Manda sütü üretiminin merkezi İstanbul’da, yem ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan dolayı üreticiler çaresiz durumda: Biz batıyoruz. Bir ülkenin çiftçisi üretemezse o ülke batar.
AKP’li Cahit Özkan’ın görevden alınan bakan Bekir Pakdemirli’ye övgüler dizmesine tepki gösteren HDP'li Saruhan Oluç, 'Tarımı kuruttu, ormanları çöle çevirdi bu Tarım Bakanı' dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.