AKP’nin iktidara geldiği 2002 senesinin 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırmasına bakın, sıralama yine üç aşağı, beş yukarı aynı.
Açıklamaya göre telefon görüşmesinde ele alınan konulardan birisi Türkiye’de Ayasofya’nın müze statüsünün iptal edilip ibadete açılmasıydı.
Erdoğan ile Putin'in iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel barış, güvenlik ve istikrar için eş güdümü sürdürme konusunda mutabık kaldıkları ifade edildi.
Mevlüt Çavuşoğlu 'Ermenistan özellikle işgal ettiği topraklardan, dikkati başka yerlere çekmek istiyor yeni çatışma alanları oluşturarak' dedi.
AB dışişleri bakanlarının toplantısında Ayasofya'nın müze statüsünden çıkartılarak camiye dönüştürülmesi kararının da gündeme gelmesi bekleniyor.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin: Bu konunun ülkemizde ve yurtdışında geniş yankı uyandırdığını biliyorsunuz.
1 litre rakıdaki vergi oranı ürün fiyatına göre yüzde 234'e çıktı. Vergi uzmanı Bingöl, Türkiye’nin OECD'ye göre alkollü içkideki maktu ÖTV sıralamasında dünya 6'ncısı olduğunu belirtti.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi bugün Türkiye özel gündemiyle toplanacak.
Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi tepkiler devam ediyor.
Barack Obama döneminin Başkan Yardımcısı olan Biden, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a kararından vazgeçmesi çağrısı yaptı.
Kıbrıs lideri: Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi, uygar dünya ile onu temsil eden uluslararası kuruluşlar için yeni bir sorun daha ortaya çıkarmaktadır.
KKE: Dünya mirası Ayasofya’yı camiye dönüştürme kararı Erdoğan hükümeti tarafından onaylandı ve provokasyonu tırmandırma yönünde atılan yeni bir adımdır.
Rus milletvekili Novikov, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin Türkiye’nin sosyal ve politik hayatı üzerinde olumsuz etkiye sahip olacağını belirtti.
Karantinanın gevşetildiği ülkeler arasında Türkiye de var.
Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gülgün Dilek Arman 'temizliğinden emin olmadığınız tatlı sularda yüzmeyin' uyarısında bulundu.
Alman meclisi uzmanları Türkiye’nin Kuzey Irak’taki PKK operasyonuyla ilgili hazırladığı raporda, operasyonunun devletler hukukuyla bağdaşıp bağdaşmadığının şüpheli olduğu belirtildi.
Ayasofya, 1985 yılında Dünya Kültür Mirası listesine alındı.
Tartışmasız olarak bilinen bir gerçek var ki, bir denklemin hem kurucusu hem de yönetici ABD ise bu denklem her zaman Amerikan pragmatizmine göre eğilip bükülmeye adaydır.
Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni destekleyen Mısır, Libya'nın batı sınırında 'Kararlı 2020' tatbikatı başlattı. Mısır basını tatbikatın Türkiye'ye bir yanıt olduğunu yazdı.
AP'de düzenlenen, Akdeniz'de istikrar ve güvenlik konulu toplantıda parlamenterler Türkiye'ye ağır eleştiriler yöneltti.
ABD'de bir kişinin beyin yiyen amip nedeiyle ölümünün ardından hastalığa ilişkin değerlendirme yapan Prof Mehmet Ceyhan, Türkiye'de de amip türleri olduğunu belirtti.
'Esnafın ticari kredi ve kredi kartı borçlarının faizi durdurulmalı.'
Lavrov: Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, bizim değerlendirmelerimize göre askeri eylemlerin derhal sonlandırılmasını içeren bir belge imzalamaya hazır.
Goldman Sachs, manşet ve çekirdek enflasyondaki yükselişlere işaret ederek, 2020 sonu için Türkiye'nin enflasyon tahminini yüzde 11,3'ten yüzde 11,7'ye yükseltti.
191 ülkeye vizesiz girilebilen Japonya pasaportu dünyanın en güçlüsü olurken, Türkiye pasaportu 55. sırada yer aldı.
Rubin: ABD, acilen PKK’yi terörist örgütler listesindeki yerini yeniden gözden geçirmelidir.
Türkiye ve İran’ın Kürtlere karşı askeri-politik çizgisine bakıldığında bir nevi 'İslam neoemperyalizminin (yeni emperyalizm)' bir çeşidini görebiliriz.
Rusya'dan yapılan açıklamada 'Sevkiyatın sadece Türkiye üzerinden yapılabileceğinde ısrar ediyorlar' dendi.
Coronavirus nedeniyle üretici ülkelerin en fazla ihracat kısıtlaması uyguladığı hububat ürünlerinde Türkiye'nin ilk beş ayda ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre önemli oranda yükseldi.
Türkiye'de yurttaşların yüzde 80'i giderlerinin arttığını söylüyor. Türkiye bu oranla global yaşam maliyeti araştırmasında liderliği Arjantin, Güney Afrika ve Meksika ile paylaştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.