Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'a Hindistan'dan tepki

Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'a Hindistan'dan tepki
'Atom Bombasının Babası' olarak tanınan teorik fizikçi Robert Oppenheimer'ın hayatını anlatan yapım 'Oppenheimer' geçtiğimiz cuma vizyona girdi. Filmi seyredenler, sosyal medyadan Hinduların kutsal metni Bhagavad Gita'nın yer aldığı sahneyi eleştirdi.

Artı Gerçek - Nolan'ın son filmi 'Oppenheimer' geçtiğimiz cuma vizyona girdi. Film 'Atom Bombasının babası' olarak tanınan teorik fizikçi Robert Oppenheimer'ın hayatını anlatıyor. Oppenheimer'ı izleyenler, filmde Hindistan'ın edebiyat tarihi ve felsefesindeki en önemli metinlerinden biri kabul edilen Bhagavad Gita'nın yer aldığı sahneyi sosyal medyadan eleştirdi.

SAHNEDE NE OLDU

NTV'de yer alan habere göre, filmde bahsedilen sahnede "Robert Oppenheimer" rolündeki Cillian Murphy ve "Jean Tatlock"ı canlandıran Florence Pugh, cinsel ilişki sırasında durup ayağa kalkıyor, kitaplığa giderek Bhagavad Gita'nın bir baskısını alıyor ve Murphy'den okumasını istiyor.

Murphy, Oppenheimer'ın ilk nükleer bomba patlatıldığında aklına gelen ve Bhagavad Gita'dan alıntılanan "Ben Ölüm oldum, dünyaların yok edicisi" dizesini okuyor ve ilişki yeniden başlıyor.

SAYGISIZLIK VE IRKÇILIK OLARAK GÖRÜLDÜ

Hindular için kutsal sayılan metnin filmde bu şekilde yer almasına sosyal medyadan gelen bazı tepkiler şöyle:

"Hindular Oppenheimer filminde Bhagwad Gita'dan bahsedilmesini kutluyor ancak Hollywood'un Gita'ya açıkça saygısızlık etmesi karşısında kızgın ve şaşkınlık içinde kalıyor. Cinsel ilişki sırasında kutsal ayetlerden bahsetmek saygısızlık ve ırkçılık olarak görülüyor" ifadelerini kullandı.

Bir diğer sosyal medya kullanıcısı, "Cinsel ilişki sırasında Bhagavad Gita'yı mı okuyorsunuz? Bu ne saçmalık böyle? Senaryoda tarihi açıkça manipüle etmişsiniz. O sahneden sonra filmi hemen terk ettim. Utanç verici."

BHAGAVAD GİTA NEDİR?

Bhagavad Gita M.Ö 200-400 yılları arasında yazılmış bir kutsal Hindu metnidir. Metin ayrıca edebiyat tarihindeki ve felsefedeki en önemli metinlerden biri kabul edilir. 18 bölüm ve 700 vecizeden oluşan metin ayrıca Mahabharata destanının da bir parçasıdır. (KÜLTÜR SANAT)

Öne Çıkanlar