'Uluslararası Hukuk: Teori ve Pratik' Pinhan Kitap etiketiyle Türkçeye kazandırıldı
Artı Gerçek - Uluslararası Hukuk disiplininin uygulama sahasından beslenen klasik tarihsel okumanın üzerine disiplinlerarası bir katkı koymayı amaçlayan, şimdiye kadarki literatürün Avrupa-merkezli hukuk teorisine, eleştirel kavramsal perspektiflerle yaklaşan bir başvuru kaynağı olan 'Uluslararası Hukuk: Teori ve Pratik' adlı kitap Ertuğrul Uzun editörlüğünde Türkçeye kazandırıldı.
Orijinal edisyonunun editörlüğünü Aleksander Orakhelashvılı'nin üstlendiği kitabın çevirisi için Pelin Tuştaş, Ertuğrul Uzun, Ali Sağlam, Caner Birdal, Hazan Dicle Özer, Yusuf Umut Çil, Furkan Yılmaz, Gülcan Ergün, Melda Ezgi Toydemir, Selda Şen, Serdar Hoş gibi isimler bir araya geldi.
Kitabın tanıtım bülteninden:
"Gerek uluslararası hukuk tarihinin gerekse uluslararası hukuk teorisinin müstakil çalışma alanları olarak ortaya çıkışı nispeten yenidir. Bunun yanında her iki alan da Avrupa/Batı kaynaklı bir tarih yazımına ve kavramsallaştırmasına tabidir. Bu kitap, bir yandan pratikteki, uygulandığı şekliyle uluslararası hukukun tarihini diğer yandan da filozofların kavramsallaştırdığı uluslararası hukuk düşüncesini Avrupa merkezli olmayan bir perspektifle sunuyor.
Kitap uluslararası hukuk teorisini ve tarihini nispeten kapsamlı bir perspektife yerleştiren ve böylece uluslararası hukuk, uluslararası ilişkiler, siyasi tarih ve hukuk teorisi gibi alanlardaki araştırmacıların ve öğrencilerin uluslararası hukuk teorisinin ve tarihinin ilgili konularını belirlemek ve incelemek için yararlı bir başlangıç noktası olarak başvurabilecekleri bir eser ortaya çıkarma amacıyla hazırlanmış.
Teorik eğilimler ve tarihsel yaklaşımlar tümüyle tek bir ciltte ele alınamayacağından, önemi zamana göre değişmeyen ve doğrudan temel kavramlara temas eden teori ve gelişmelere; uluslararası hukuk sisteminin kategorilerine; ve sistemin, güç siyasetinin yönlendirdiği bugünün dünyasındaki olanaklılığına odaklanılmış. Böylece, kitabın, okurun teori ile pratik arasındaki bağlantıyı görmesine imkan sağlamak bakımından eşsiz mahiyette olduğunu söyleyebiliriz." (KÜLTÜR SANAT)