Zeyrek'in Çinili Hamamı, son kez bir sergiye ev sahipliği yapıyor: 'Kalıntıların Şifası'

Zeyrek'in Çinili Hamamı, son kez bir sergiye ev sahipliği yapıyor: 'Kalıntıların Şifası'
UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan Zeyrek semtinin tarihi Çinili Hamamı, hamam işlevine kavuşmadan önce son kez bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 30 Eylül'de açılan "Kalıntıların Şifası" sergisi, 5 Kasım'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Artı Gerçek - İstanbul, Fatih’te yer alan tarihi Zeyrek Çinili Hamam, The Marmara Grubu’nun 13 yıl süren restorasyon çalışmaları sonucu şehre yeniden kazandırılıyor. Hamam asıl işlevine kavuşmadan önce son kez, "Kalıntıların Şifası" adlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Hamamla eş zamanlı olarak açılan Zeyrek Çinili Hamam Müzesi de ziyaretçilerini Roma, Bizans ve Osmanlı dönemini kapsayan eserler ile karşılıyor.

UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan Zeyrek semtinde bulunan Çinili Hamam'da 30 Eylül'de ziyarete açılan sergi, hamamın iç mekânları ve Bizans sarnıçlarını kapsıyor.

Artkolik'te yer alan habere göre, küratörlüğünü Anlam Arslanoğlu de Coster’in üstlendiği sergi, hamamın arkeolojik bir kazıya dönüşen 13 yıllık restorasyon sürecinden ilham alıyor. Kalıntıların Şifası, "Tarihi kalıntıların onarımı sırasında açığa çıkan katmanların, bizi kişisel ve toplumsal düzeyde dönüştürebilme olasılıklarını araştırıyor."

Sergiye katılan 22 sanatçı arasında yer alan Francesco Albano, Adrian Geller, Alice Guittard, Başak
Günak, Maryam Hoseini, Ahmet Doğu İpek, Lara Ögel, Zoë Paul, Daniel Silver, Panos Tsagaris, Ezgi Türksoy ve Elif Uras, hamamın tarihi, mitolojisi ve mimarisine yanıt veren, mekâna özgü yeni işler üretiyor.

Sergide ayrıca Erol Akyavaş, Mehtap Baydu, Hera Büyüktaşçıyan, Dorothy Cross, Candeğer Furtun, Cecilia Granara, Renée Levi, Maude Maris, Ayça Telgeren ve Marion Verboom’un yapıtları da yer alıyor. (KÜLTÜR SANAT)

Öne Çıkanlar