Bana Gılmanları anlatır mısın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş?…

Uyanık din tacirleri ne kadar 'Gılman' sözcüğünün Kur’an-ı Kerim’de geçmediğini söyleseler de Tur Suresi’nin 24. Ayet’i bu konuyu tam olarak açıklamaktadır.

Uyanık din tacirleri ne kadar "Gılman" sözcüğünün Kur’an-ı Kerim’de geçmediğini söyleseler de Tur Suresi’nin 24. Ayet’i bu konuyu tam olarak açıklamaktadır. Belki yine inanmazlar diye güvenilir bikaç meali birden vereceğim:

Abdulbaki Gölpınarlı: Ve öylesine genç hizmetçiler, etraflarında döner durur ki sanki onlar, hazinelerde saklanmış inciler.

Ali Bulaç: Kendileri için (hizmet eden) civanlar, etrafında dönüp dolaşırlar; sanki (her biri) ‘sedefte saklı inci gibi tertemiz, pırıl pırıl’

Diyanet İşleri: Hizmetlerine verilmiş, kabuğunda saklı inci gibi gençler etraflarında dönüp dolaşırlar.

Elmalılı Hamdi Yazır: Kendilerine ait bir takım hizmetçiler de onların etrafında dönerler. Bu gençler sanki sedefleri içine gizlenmiş inci gibidirler.

Yaşar Nuri Öztürk: Çevrelerinde, kendilerine özgülenmiş genç uşaklar dolaşır; sanki sedeflerinde saklı inciler.

Vâkıa Suresi 17. Ayet’inde benzer konu ayrıca vardır:

Elmalılı Hamdi Yazır: Çevrelerinde, ölümsüzlüğe ulaşmış gençler dolaşırlar.

Elmalılı Hamdi Yazır (Sadeleştirilmiş): Etraflarında taze kalan küpeli genç hizmetçiler dolaşırlar.

İnsan Suresş 19. Ayet

Diyanet Vakfı: O insanların etrafında öyle ölümsüz genç nedîmler dolaşır ki, onları gördüğünde, etrafa saçılıp dağılmış inciler sanırsın.

Süleyman Ateş: Çevrelerinde de (öyle) ölümsüz gençler dolaşır ki, onları görsen, kendilerini saçılmış inci sanırsın.

Bu konuda daha geniş bilgiler istiyorsanız Türkiye Diyanet Vakfı’nın hazırladığı İslam Ansiklopedisi’nden öğrenebilirsiniz.

Sayfanın altında bu açıklama yer alıyor.

Bu madde ilk olarak 1996 senesinde İstanbul'da basılan TDV İslâm Ansiklopedisi’nin 14. cildinde, 50 numaralı sayfada yer almıştır. Matbu nüshayı pdf dosyası olarak indirmek için tıklayınız.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Ramazan’ın ilk Cuma namazı hutbesinde şu açıklamayı yaptı: "İslam zinayı, eşcinselliği en büyük günahlardan sayıyor. Zinadan, eşcinsellikten uzak dur." Ramazan’ın ilk cumasında buna neden gerek duydu bilmiyorum ama LGBTİ ve kimi baro başkanları karşı çıktılar. Bunun üzerine Hürriyet Gazetesi yazarımsıları Ahmet Hakan ile Abdülkadir Selvi beyler de çok kızmışlar ve Ali Erbaş’ı savunmuşlar.

Benim üçüne de sorularım olacak, umarım konularına iyi çalışmışlardır ve yanıt verirler.

  1. Ahmet Hakan, İmam Hatip Lisesi mezunu olduğuna göre Kur’an-ı Kerim’de geçen bu 3 ayeti biliyorsundur. 15 yaşını geçmemiş ve bıyığı yeni terleyen bu çocukların esas işi nedir?
  2. Abdülkadir Selvi, bir Alevi olarak Kur’an-ı Kerim’i Ahmet Hakan kadar bilemeyebilirsin ama 21. yüzyılda Kur’an-ı Kerim’e inanarak zinaya karşı çıkarken çok eşliliğe ne diyorsun.
  3. Ali Erbaş, dünya ve Türkiye koronavirüsü salgınıyla cebelleşirken, her gün yüzlerce insan ölürken ve kimse tam olarak ne yapacağını bilemezken ve salgın döneminde oruç tutmak en azından kimi yaş gruplarında risk taşıyorken neden bu açıklamayı yapma gereği duydun, sadece merak ettim. Bir de tabi başlıkta dediğim gibi, BANA GILMANLARI ANLATIR MISIN ALİ ERBAŞ!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi