Abdurrahman Tutdere: Hiçbir cemaate imtiyaz yok, kaynaklar halka aktarılacak

Abdurrahman Tutdere: Hiçbir cemaate imtiyaz yok, kaynaklar halka aktarılacak
Menzil tarikatıyla anılan Adıyaman'da CHP'den belediye başkanı seçilen Abdurrahman Tutdere, belediye kaynaklarının tarikatlara değil halka aktarılacağını söyledi.

Artı Gerçek - Adıyaman'da CHP'nin Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yüzde 50,36 oy oranıyla seçimi kazandı. Tutdere, belediyenin önceki dönem çalışmaları için hem inceleme başlattıklarını, hem de İçişleri Bakanlığından teftiş yapılmasını talep ettiklerini açıkladı.

31 Mart pazar günü yapılan yerel seçimlerde en büyük sürprizlerden biri Adıyaman’da yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Abdurrahman Tutdere büyük bir sürprize imza atarak belediye başkanı seçildi. AKP, iktidara geldiği 2002'den bu yana Adıyaman'da tüm seçimleri kazanmıştı. CHP ise kentte en son 1977'deki genel seçimde birinci parti olmuştu.

Adıyaman'da resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Abdurrahman Tutdere, oyların yüzde 49,74'ünü alarak belediye başkanı seçildi.

AKP adayı Ziya Polat'ın oy oranı yüzde 27,43, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Nazif Atalay'ın oy oranı ise yüzde 13,74 oldu.

'ADIYAMAN'A MÜCADELE İÇİN GELDİK'

Menzil tarikati ile anılan Adıyaman'da beklenmedik bir başarı sergileyen Tutdere, “Değil korkmak, tam tersine mücadele için geldik ve bu tabloyu halkın lehine değiştirmek için mücadele edeceğiz, çalışacağız. Tabloyu güzelleştireceğiz, halkın rahatlığı, şehrin huzuru, refahı için, burayı bütün insanlar için, kadınlar ve gençler için yaşanabilir bir kent haline getirmek için geldik ve halkımız da bunu gördü zaten. Bizim bu gayretimizi ve niyetimizi de gördüler ve bunun için destek oldular” dedi.

'KAYNAKLAR TARİKATLARA DEĞİL, HALKA AKTARILACAK'

Bundan sonra Adıyaman'da kaynakların halka aktarılacağını vurgulayan Tutdere, "Doğrusu da bu, ben bunun için geldim. Adıyaman belediyesinin kaynakları halka aktarılacak. Tüm imkan ve kaynaklarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız, deprem yaralarını sarmak için kullanacağız" diye konuştu. (ANKA)

Öne Çıkanlar