Adalet Bakanı duyurdu: Özgür Özel hakkında soruşturma açıldı
Adalet Bakanı Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı. Özel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu'nun AKP'ye geçmesi ile ilgili Erdoğan'ı eleştirmişti.

Artı Gerçek - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP lideri Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle soruşturma açıldığını açıkladı.
Tunç, söz konusu açıklamalarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Tunç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"CHP Genel Başkanının, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sarf ettiği hakaret içeren sözlerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Haddi aşan ve saygı sınırları dışındaki bu sözler, 86 milyon vatandaşımızı temsil eden iradeye yöneltilmiş açık bir saldırıdır. Siyaset, edep ve ahlak sınırları içinde yapılır. CHP Genel Başkanının kullandığı bu yakışıksız dil, artık sadece bir üslup sorunu olmaktan çıkmış; siyasi nezaketi aşan bir hal almıştır. Karalama ve iftira siyaseti yapanlara milletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla geçit vermeyecektir."
ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?
CHP lideri Özgür Özel, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etmesinin ardından yaptığı açıklamada "Sayın Erdoğan'a açıkça söylüyorum: Bu vakitten sonra nasıl yastığa başını koyup da 'Namusluyum, insanım, ben uyumaya hazırım' falan diyebilirsin, 'İç huzurum var' diyebilirsin? Özlem Çerçioğlu'na, 'Aziz İhsan Aktaş ile çalışmışsın, ya içeri atıl ya partime katıl' diyorlar. Çerçioğlu suçsuz olduğunu iddia ediyor. Bu haksızlığa karşı içeride yatan onca mert varken, bu mertliğe sahip olamayıp, Erdoğan kelime oyunu yapıyor. Sen Aydın'ı Aziz İhsan Aktaş üzerinden almakla oluyorsa ben sana ne diyim? Bu mu mertlik? Bu mu siyasi gücün? Bir dahakine yine alacağım Aydın'ı. Böyle mi alacaksın Aydın'ı? Ya içeri tıkıl ya partime katıl. Yazıklar olsun. Hadi bundan sonrasını görelim. İlk kez Ekol TV duyuruyor. Tebrik ediyoruz sizi çok hızlı verdiniz haberi. Özlem Çerçioğlu yarın Ak Parti'yi aydınlatacakmış. Olmaz olsun öyle aydınlanma. Ak Parti'nin kara düzeni" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)