'AKP araştırdı: Emekli tabanının yüzde 30'unu kaybetti'

'AKP araştırdı: Emekli tabanının yüzde 30'unu kaybetti'
Gazeteci Nuray Babacan, AKP'nin yaptırdığı araştırmanın, özellikle emeklilerin iktidar partisinden uzaklaştığını ortaya koyduğunu belirtti. Babacan, araştırmaya göre, AKP'nin 65 yaş üstü seçmeninin yüzde 30'unu kaybettiğini ifade etti.

Artı Gerçek - Nuray Babacan, AKP'nin kendi seçmen tabanına yönelik yaptığı araştırmanın sonuçlarını yazdı. AKP seçmeninde 65 yaş üstü kesimin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Babacan "Ancak, son dönemdeki ekonomik kriz ve bir türlü dizginlenemeyen enflasyonun sonuçları seçmen tabanının uzaklaşmasına neden oldu. AKP’den uzaklaşan bu grupta, yüzde 30 oranında erime olduğu ortaya çıktı. Gençlerin oyları konusunda sıkıntı yaşayan parti, orta yaş seçmenine kıyasla emekli ve yaşlı seçmeninde çözülme saptadı" değerlendirmesini aktardı.

Nuray Babacan'ın GazetePencere'deki 'AKP’lileri telaşlandıran durum: Emekli seçmen eriyor' başlıklı yazısı özetle şöyle:

"Emeklilerin ekonomik durumu, son yıllarda katlanarak artan hayat pahalılığı, emekli maaş artışında son dönemde yaşanan sorunlar ve son olarak Çalışma Bakanı tarafından 5 bin lira planlandığı açıklanmış olmasına rağmen 3 bin lirayla sınırlı kalan bayram ikramiyesinin bu olumsuz sonucun nedeni olduğu konuşuluyor.

Bakanlar Kurulu toplantısında, 5 bin liralık ikramiyenin maliyetinin açıklanan para politikasını zorlayacağına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan sunumun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı etkilediği ve frene basıldığı aktarılıyor. Ama bu konuda hala beklenti var, onu da belirtelim. Şimşek’in enflasyonun kontrol altına alınmasına ilişkin tarihi sürekli ileri attığı ve seçim vaatlerinin yarattığı sonuçlardan memnun olmadığı söyleniyor."

Öne Çıkanlar