Erdoğan: Damat kadar taş düşsün başınıza

Erdoğan: Damat kadar taş düşsün başınıza
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'kayıp rezerv' tartışmasına ilişkin, 'Kaybolan bir şey yok' yanıtı verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden damadı Berat Albayrak'a yönelik eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Damat kadar taş düşsün başınıza" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında konuştu. Konuşmasına parti tarihiyle başlayan Erdoğan, "Dün, önemli bir yıl dönümüydü" diyerek şunları söyledi:

"AK Parti 3 Kasım 2002 seçimlerinden yüzde 34 oy oranı ile iktidara gelmişti. Ancak iktidar partisinin genel başkanı olarak biz siyasi yasaklı olduğum için Meclis dışında kalmıştık. O dönemde CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'ın demokratik duruşuyla bu yasağımız kalktı. Biz de 9 Mart'ta Meclis'teki yerimizi aldık ve Başbakanlık görevimizi üstlendik. Bu hadise milletin iradesinin önünde hiçbir gücün duramayacağının sembolü olmuştur. 3 Kasım 2003'ten bu yana partimize, milletimize hizmet vermiş tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum."

'DAMAT KADAR TAŞ DÜŞSÜN BAŞINIZA'

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden damadı Berat Albayrak'a yönelik eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Son haftalarda bir şey dikkatimi çekiyor. Özellikle bu CHP zihniyeti mensupları, yoğun tweet yarışındalar. Yatıyorlar, kalıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza" dedi. Erdoğan, "Şurada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemden beri Sayın Berat Bey'in attığı adımları CHP döneminde görmek mümkün mü?" diye sordu.

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ: KAYBOLAN BİR ŞEY YOK

"128 milyar dolar nerede?é diye soran muhalefete de yanıt veren Erdoğan, "Tutturmuşlar şu kadar para nerede? Bu para Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Kayıp varsa bunlar sizdedir. Dolar rezervimizde kendini toparlıyor" diye konuştu.

ALBAYRAK ÖVGÜSÜ

Bugün açılışı yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin 'CHP zihniyeti' tarafından engellendiğini savunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz görevi devraldığımızda IMF'e borç 23,5 milyar dolardı. CHP zihniyetinden devraldık. Merkez Bankası'nın rezervi 27,5 milyar dolardı. Sizin şu anda sözcünüz hazinede çantacı olarak dolaşırdı, ne yazık ki bu ülkenin ne hazinesini ve Merkez Bankası'nı güçlendirmediler. 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı. Şu anda da yine döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı. Enerjide bizim bir tane ne sismik ne sondaj gemimiz yoktu. Berat Bey'in görevde olduğu dönemde 3 sondaj, 2 sismik araştırma gemisi aldık. Şimdi bir tanesini daha alıyoruz. Filomuz dünyada belki de en güçlü filolardan oluyor. Artık ben sismik araştırmalarımızı da rahatlıkla yaparım, sondaj çalışmalarımızı yaparım. İstersem bu gemilerimi dünyanın değişik ülkelerine de kiralarım. Bunlar da çok ciddi rakamlar. Bu bir şeyi gösteriyor, Türkiye elini açan değil, el veren bir ülke konumundadır. Ey o tweeti atanlar, damat diye dalga geçtiğiniz Berat Bey döneminde bu adımlar atıldı."

1999 YILINDAKİ HABERLERDEN OLUŞAN VİDEOYU İZLETTİ

1999 yılında yapılan haberlerden oluşan bir video izleten Erdoğan, "Görüldüğü gibi biz icraatlarımızla konuşuyor, eserlerimizle övünüyor, hizmetlerimizle iftihar ediyoruz. Vatandaşlarımızdan kalplerinden kopup gelecek bir 'Allah razı olsun' duasından başka bir şey beklemiyoruz" dedi.

İktidarları dönemindeki doğalgaz kullanımını örnek göstererek devam eden Erdoğan, "İktidarımız döneminde doğalgaz kullanma imkanı yüzde 25'ten yüzde 80'in üzerine çıktı. Bu refah düzeyinin nereden nereye geldiğini gösterir. Artık kömür kullanan neredeyse kalmadı. Büyük oranda bütün vatandaşlarımız doğalgaza geçti, geçiyor. Biz göreve geldiğimizde ülkemizde 5 ilde doğalgaz kullanılıyordu. Bizden önceki yönetimlerin tablosu buydu" ifadelerini kullandı.

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, nasıl muhalefet edilmesi gerektiğini de kendisi anlatarak şunları söyledi:

"Muhalefete bizimle nasıl yarışacakları konusunda tüyo vermiştim. Muhalefete düşen, "Bunlar 132 yeni üniversite açtı, biz 264 yeni üniversite açtık", "Bunlar aralarında şehir hastanelerinin de bulunduğu 1554 yeni sağlık tesisi yaptı, biz 3048 yeni sağlık tesisi inşa edeceğiz", "Bunlar 126 yeni OSB açtı, biz 252 yeni OSB açacağız","Bunlar bire milyon toplu konut yaptı, biz 2 milyon yapacağız", "Bunlar 600 yeni baraj yaptı, biz 1200 yeni baraj yapacağız" demektir." Eğer bu hedefleri kuru sözle bile ifade edemiyorsanız, lütfen milletin vaktini boşa harcamayın."

CORONAVİRUS: TÜRKİYE, AŞILAMA KONUSUNDA EN ÜST SIRALARDA YER ALIYOR

"Kendinden başka kimseyi sevmeyenler, ülkesine hizmet edemez" diyen Erdoğan, iktidarın Coronavirus'le mücadele politikasını da övdü.  "Türkiye, Coronavirus'le mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor" iddiasında bulunan Erdoğan, Dünyayı anlatıyorum; ilk aylardaki maske kargaşasını hatırlayın, yoğun bakımlardaki krizi hatırlayın. Hamd olsun Türkiye hiçbir zaman bu duruma düşmedi. Utanmadan, sıkılmadan öyle tweetler atıyorlar ki halkımıza maske dağıtamamışız. Bu ne vicdansızlıktır? 146 ülkeye maske gönderdik.  Bugün Türkiye, aşılama konusunda en üst sıralarda yer alıyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar