AKP Sözcüsü Çelik: Teğmenlere hakaret edilmesi kabul edilemez

AKP Sözcüsü Çelik: Teğmenlere hakaret edilmesi kabul edilemez
AKP Sözcüsü Çelik, mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla tören yapan teğmenlere sahip çıktı. Çelik, teğmenlerin hükümete mesaj verdiği yorumunu yapanları, "Eski vesayet anlayışının diriltilmeye çalışılmakla" suçladı.

Artı Gerçek - Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla ikinci bir yemin töreni yapması üzerine çıkan tartışma sürerken, AKP'den "Teğmenlere hakaret edilemez" açıklaması geldi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP Merkezi'nde yapıldı. Saat 14.20'de başlayan toplantı, 16.45'te sona erdi. Toplantıya bakanlar katıldı ve partiyi kongreye götürecek süreç başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'yi kongreye götürecek kararı imzaladı.

Toplantı sırasında AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gazetecilere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, AKP'de kongre sürecinin başladığını belirterek, büyük kongre takviminin mart ayının sonunda netleşeceğini ifade etti.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARINA YANIT

Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Kasım 2025’te erken seçim” açıklamasına da yanıt vererek, “Erken seçim yok” ifadesini kullandı.

TEĞMENLERİN KILIÇLI YEMİNİ

Çelik'e, Kara Harp Okulları’nın mezuniyet törenindeki teğmenlerin kılıçlı yemini de soruldu. Çelik, “Bir takım siyasetçi, aydın, emekli asker; ‘Bu görüntülerden hükümete mesaj verildi’ gibisinden üslupla konuşmaları… Bunların yaptığı şey eski vesayet anlayışının diriltilmeye çalışılması meselesidir. Bir de tabii bunlara cevap vereyim derken, milletin gözbebeği gibi baktığı TSK’nın geleceği için yetiştirilmiş teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez. Çerçeve budur” dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar