AKP'den, Devlet Bahçeli'nin 'AKP-CHP İttifakı' sözleri sonrası ilk açıklama: Bu konudaki irademiz tamdır

AKP'den, Devlet Bahçeli'nin 'AKP-CHP İttifakı' sözleri sonrası ilk açıklama: Bu konudaki irademiz tamdır
AKP'den, Devlet Bahçeli'nin Özgür Özel - Erdoğan görüşmesi sonrası AKP ve CHP'ye ittifak öneren açıklamasına ilk yorum geldi: "Geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için kurulan Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir."

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AKP ve CHP arasındaki bir geniş tabanlı ittifakın MHP'nin temennisi olduğunu belirtmesinin ardından AKP'den açıklama geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Ülkemizi karşı karşıya olduğu tehlikelerden korumak ve geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için kurulan Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir” dedi.

Devlet Bahçeli, dün Erdoğan'ın Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve CHP Gnele Başkanı Özgür Özel'le görüşmesinin ardından bugün dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ateş cinayeti üzerinden MHP'ye siyasi operasyon yapıldığını öne süren Bahçeli, AKP ve CHP'ye ittifak önerisinde bulundu.

AKP'den de, Bahçeli'nin "Yumuşamaya karşı engelsek fedakarlığa hazırız" sözlerine yönelik bir değerlendirme geldi.

'ERDOĞAN’IN VURGULADIĞI GİBİ BU KONUDAKİ İRADEMİZ TAMDIR'

Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Ülkemizi karşı karşıya olduğu tehlikelerden korumak ve geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için kurulan Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için Cumhur İttifakı olarak, ülkemizi geleceğe taşımak ve milletimize hizmet etmek noktasında güçlü siyasetlere imza atmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı gibi bu konudaki irademiz tamdır."

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve öldürülen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le görüşmesinin ardından gözler Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çevrilmişti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Erdoğan’ın temaslarının ardından gündeme gelen “MHP’nin siyasette normalleşmenin önünde engel olduğu” iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada “Normalleşme ve yumuşama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde bariyersek gereğini yaparız” dedi.

Bahçeli, “AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da Altılı Masa’nın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir. Buna rağmen Cumhur İttifakı’na bağlılığımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Dün partisinin grup toplantısında taktığı ‘Allah bana yeter’ yazılı yüzüğüyle ve elinin altındaki dosyayla manidar bir paylaşım yapan Devlet Bahçeli, bugün yaptığı açıklamada “AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir” ifadesini kullandı.

Bahçeli ayrıca, Sinan Ateş davasıyla ilgili “Milliyetçi Hareket Partisi mezkur davanın 1 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak duruşmasında mutlaka hazır bulunacak, karanlık oyunlarla ve bu oyunların figüranlarıyla Türk yargısının huzurunda hesaplaşacaktır” açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar